2 min. čitanja

CROATIA INDOOR 2023. U Rijeci održano veslačko prvenstvo na simulatorima

CROATIA INDOOR 2023. U Rijeci održano veslačko prvenstvo na simulatorima
Foto: Nives Crnogaća

RIJEKA - Protekle subote, 25. veljače, u Rijeci je održano, već tradicionalno, otvoreno prvenstvo Hrvatske na veslačkim simulatorima pod nazivom „Croatia Indoor 2023“. Prvenstvo je, osim što je imalo natjecateljski karakter jer se vidjelo koliko je brzo netko u ovom trenutku spreman za prevaliti dionicu od 2 kilometra, imalo kontrolnu svrhu kako bi gosp. Darko Mikšić, izbornik hrvatske veslačke vrste, mogao vidjeti u kakvoj su formi kandidatkinje i kandidati za sastav reprezentacije u predolimpijskoj godini.

Među preko tisuću sudionika - kadeta, juniora, seniora, veterana i građana-rekreativaca, našlo se i šest momaka i jedna djevojka iz Šibenika. Trener Radečić, naime, na Prvenstvo je poveo Franku Zorčić, te Franka Dobru, Vitu Jakoliša, Nikolu Knežića, Marka Martinovića, Bartola Medića i Jakova Slavicu. Vito, Nikola i Bartol, jednako kao i Franka, natjecali su se u uzrastu juniora (17-18 godina), dok su Franko, Marko i Jakov okušali snage među mlađim juniorima (15–16 godina).

Najprije valja istaći da je svih sedmoro mladih iz Šibenika uopće uspjelo završiti utrku bez odustajanja što je uspjeh sam po sebi, a naročito za Jakova koji je u pripremnom periodu imao dugu pauzu zbog bizarne povrede. Sad je mjesto za reći da je Franka bila druga najbolja juniorka među 15 djevojaka, a Franko prvoplasiran, Marko treći i Jakov deseti (sva tri među 56 mlađih juniora), s tim da su navijači mišljenja kako je i kod Franka i kod Marka bilo prostora za još koju sekundu bolji rezultat. U konkurenciji starijih juniora našlo se 49 momaka, a naši su zauzeli slijedeće pozicije: Vito (odličan) peti, Nikola jedanaesti, a Bartol 19. Treba istaći da ergometar daje prednost višim i (naročito) težim natjecateljima pa se plasmani Nikole i Bartola, kad se uzme u obzir i taj aspekt mogu ocijeniti zadovoljavajućima.

Iduće natjecanje, ali sad „ono pravo“ tj. u čamcima, bit će održano već u nedjelju 5. ožujka u Splitu gdje će u se na 1. regati za „Kup Dalmacije“ naći posade iz svih dalmatinskih klubova + gosti iz BiH (V.K. „Rama“).Sportski pozdrav!

Dražen Crnogaća

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.