1 min. čitanja

Održano najveće kulinarsko natjecanje u ovom dijelu Mediterana

Održano najveće kulinarsko natjecanje u ovom dijelu Mediterana
Foto: Wikimedia, K. Korlevic

U Supetru na Braču održan je 19. Biser mora - najveće kulinarsko natjecanje i festival u ovom dijelu Mediterana. Iz godine u godinu okuplja vrhunske eno-gastro profesionalce, ali i neke buduće naraštaje turističko-ugostiteljske struke. Svi skupa predstavljaju svoja znanja, vještine, strast i poštovanje prema kulturi, tradiciji i gastronomiji.

Godinama već Bračani rade na eno-gastro brendiranju svoga otoka. Na 19. Biseru mora otključali su nam okuse Brača.

- Trudimo se da maksimalno imamo zastupljenost otoka, ali naravno da postoje i namirnice iz drugih djelova Hrvatske koje uklopimo u jeleovnik - pojasnio je za Regionalni dnevnik ugostitelj Dino Šeparović.

Uz sjajni janjeći tartar najbolje ide pomno odabran brački rose.

- Uvijek i redovno stranci i turisti, gosti traže ono što otključava okuse lokacije gdje se nalaze - kazala je Magdalena Senjković, vinarka s Brača.

Predstavljeni okusi Brača samo su djelić bogatog programa kulinarskih i slastičarskih natjecanja, master class radionica, prezentacija i vinskih edukacija.

- Traže se dobra hrana autohtona jela. Ono što mi moramo raditi sa svim kolegama koji su došli iz drugih zemalja je prenijeti te okuse tako da turisti i dalje dolaze na te naše okuse, bude li pašticada s okusima Mexica ili Kine - neće više dolaziti - rekao je Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a.

Ovogodišnji Biser mora okupio je čak 600 sudionika iz 20-ak zemalja.

- Dobri brojevi u predsezoni pokazuju nam da će biti dobri i za Uksrs kada očekujemo 500 gostiju i u travnju dok za 1. svibnja i famozni slovenski tjedan očekujemo tisuću i pol gostiju - dodala je Martina Rendić, direktorica TZ-a Supetar.

Predsezona je na otoku započela bolje nego ikada, u Supetru su otvoreni svi veliki hoteli. U prva tri mjeseca broj dolazaka je 36 posto veći nego lani, a to su sjajni rezultati koje nitko nije očekivao, prenosi Regionalni dnevnik.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.