>
  1 min. čitanja

Održana vježba “EKO – MORE 2023” - Simulirana je nesreća udara broda tankera

Održana vježba “EKO – MORE 2023” - Simulirana je nesreća udara broda tankera
Foto: Fiuman.hr

U organizaciji Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja na području Omišaljskog zaljeva i obale u Omišlju održana je vježba “EKO-MORE 2023”.

Simulirana je nesreća uslijed udara broda tankera u utvrdicu veza naftnog terminala i probijanja teretnog tanka pri čemu je u more iscurila sirova nafta, a u aktivnosti na sanaciji onečišćenja prvenstveno su se koristila plovila čistači ECO 2000.

Riječ je o redovnoj vježbi kojoj je cilj provjera ŽOC-a u planiranju i izvođenju aktivnosti na sanaciji onečišćenja, provjera spremnosti i uporaba opreme za čišćenje specijaliziranim plovilima te spremnosti uspostavljanja veza i obavješćivanja, prenosi Fiuman.

Uz ŽOC, u vježbi su, uz ostale, sudjelovali i Lučka kapetanija Rijeka, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, PU Primorsko -goranska, Područni ured civilne zaštite Rijeka/Županijski centar 112, Upravni odjel za pomorsko dobro, promet i veze, Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC), Dezinsekcija d.o.o. Rijeka i Vatrogasna postrojba JANAF –a, Terminal Omišalj.

U ime Primorsko-goranske županije, vježbi je prisustvovala resorna pročelnica Izabela Linčić Mužić.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.