3 min. čitanja

FOTO Održana jubilarna 30. biciklijada od Zadra do Vira

FOTO Održana jubilarna 30. biciklijada od Zadra do Vira
Foto: Kažimir Škrbić

ZADAR/VIR - Jubilarna 30. biciklijada od Zadra do Vira okupila je ljubitelje biciklizma iz svih krajeva Hrvatske i turiste na otoku iz Slovenije, Njemačke, Mađarske i Nizozemske.

Lijepo i sunčano vrijeme nagradilo je u nedjelju sudionike biciklijade od Zadra do Vira te sve ljubitelje biciklizma iz Zadarske županije i cijele Hrvatske, brojne virske vikendaše i turiste na otoku iz Slovenije, Njemačke, Mađarske i Nizozemske.

Za jubilarno 30. izdanje virske biciklijade prijavilo se 240 biciklista, iako ih je do cilja na virskoj rivi došlo nešto manje. Neki su otišli ranije, poput Vjerka Muretića koji nije pričekao izvlačenje nagradne tombole, pa je nagradni Mountain Bike vrijedan 3.500 kuna u ponovljenom izvlačenju otišao u ruke dvostruko sretnijem dobitniku.

- Ne mogu vjerovati. Cijelo vrijeme dok su se izvlačile nagrade zezao sam se društvom kako mi čekamo na glavnu nagradu, kad me ono stvarno izvuklo. Sretan sam, ovo je pravo iznenađenje - kaže Mario Rukavina iz Bihaća, djelatna vojna osoba na službi u Zadru.

Foto: Kažimir Škrbić

I dok su Rukavinu u povratku mučile slatke brige oko dva bicikla – jednog kojim je došao i drugog s kojim se vraća – komplete biciklističke opreme dobili su redom izvlačenja: David Kapović, Anton Filonenko, Dominik Dilber, Davor Torbarina, Marcelina Matešić, Maja Oltran, Petar Dujmović, Nensi Torbarina, Ivan Žunić, Renata Bešić, Antun Šanko, Anton Rietweld, Neven Pavić i Anto Radić.

No biciklijadi se nisu razveselili samo sretni dobitnici, nego i oni koji su na otok došli uživati u sunčanom vremenu i lijepom ambijentu na virskoj rivi. Zagrepčani Kristina i Igor Cerin prvi put su sudjelovali na biciklijadi, koja im je bila oproštaj od ljetovanja i Zadarske županije. U žutim majicama na kojima je pisalo Brzići, što je naziv njihove tročlane neformalne skupine kojoj još pripada Miroslav Glunčić, Kristina i Igor su lakoćom odvozili biciklijadu i potom upijali dobru energiju na otoku.

- Vozili smo se tri tjedna po Zadarskoj županiji i uživali. Posljednji dan godišnjeg odlučili smo voziti biciklijadu od Zadra do Vira, i to prvi put. Zaista je lijepo na otoku, biciklima smo ga prošli uzduž i poprijeko - kažu Kristina i Igor.

Jedan od najznačajnijih biciklističkih i rekreativnih događaja u Zadarskoj županiji organizirala je destinacijska kompanija Vir turizam uz sponzorstvo Općine Vir i logističku podršku virske Turističke zajednice, Biciklističkog kluba Zadar, zadarske Prometne policije, Službe hitne medicinske pomoći i komunalnih poduzeća Čisti otok i Vir održavanje.

Pozdravnu riječ sudionicima jubilarne biciklijade po tradiciji su uputili načelnik Općine Vir Marino Radović i predsjednik virskog Općinskog vijeća Antonio Vučetić, svirao je 023 bend iz Zadra, a 300 porcija ukusne pašte s bolonjeze umakom skuhali su i biciklistima podijelili kuharice restorana Kotarina Anđelka Levak i Rajka Dražić te voditelj restorana Kotarina Joško Vučetić.

Kažimir Škrbić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.