1 min. čitanja

Održana 1. ASDA 2024 konferencija uz potporu Ministarstva obrane!

Održana 1. ASDA 2024 konferencija uz potporu Ministarstva obrane!
Foto: MORH

Radi se o "Adriatic Sea Defense & Aerospace" konferenciji (ASDA) koja prethodi međunarodnoj izložbi naoružanja i vojne opreme.

Na održanoj konferenciji na temu “Suočavanje s novim prijetnjama i geopolitičkim realnostima te budućnost Oružanih snaga RH i obrambene industrije” predstavljeni su ključni izazovi i strategije za budućnost Hrvatske vojske u kontekstu nove geopolitičke stvarnosti.

Tijekom konferencije posebno je, u globalnim sigurnosnim izazovima, istaknuta važnost modernizacije Oružanih snaga Republike Hrvatske, kao i razvoja domaće obrambene industrije, kao ključnih faktora održavanja nacionalne sigurnosti i mira uz suradnju s međunarodnim saveznicima i partnerima.

U uvodnom obraćanju, u ime potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Ivana Anušića, kao i u svoje osobno ime, sve sudionike konferencije pozdravio je državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop te u ovoj prigodi naglasio važnost prilagodbe Hrvatske vojske promjenjivim sigurnosnim uvjetima.

Konferencija se održala kroz tri tematska panela, na prvom pod nazivom “Budućnost Hrvatske vojske u novoj geopolitičkoj stvarnosti, uključujući izazove glede opremanja Oružanih snaga RH učinkovitom opremom” izlaganje su imali predstavnici Oružanih snaga RH i vodeći stručnjaci u pojedinim granama sigurnosti: zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva general-bojnik Michael Križanec, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Damir Dojkić, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadni general Valentin Skroza, načelnica Uprave za planiranje Glavnog stožera OSRH brigadna generalica Gordana Garašić, kao i državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop.

Na konferenciji su također sudjelovali predstavnici ministarstava obrane država iz regije: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Slovenije te znatan broj predstavnika kompanija domaće i strane obrambene industrije.

J.T.


Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.