2 min. čitanja

Održan drugi Dan vina i gastronomije Zadarske županije

Održan drugi Dan vina i gastronomije Zadarske županije
Foto: Unsplash / Ilustracija

ZADAR - U kongresnom centru Fortis u Falkensteiner Punta Skala Resortu, u organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije, održan je '2. Dan vina i gastronomije Zadarske županije'.

Bio je to susret proizvođača prehrambenih proizvoda Zadarske županije, renomiranih chefova i stručnjaka iz područja eno-gastronomije i predstavnika prehrambene i turističke industrije, distribucije i ugostiteljstva.

Ciljana skupina izlagača bili SU ugostitelji, F&B menadžeri, trgovci vinima, vlasnicima dućana delikatesa, sommelieri, distributeri, i drugi subjekti vezani uz gastronomiju i prehrambenu industriju.

U razgovoru s direktoricom Turističke zajednice Općine Pašman Petrom Perinović saznali smo kako je glavni cilj susreta bilo promoviranje održivog turizma.

- To je manifestacija na kojoj su bili razni izlagači iz područja naše županije koji su svoje proizvode predstavili ugostiteljima i svima kojima je hrana sastavni dio posla. Glavni cilj susreta je svakako promoviranje održivog turizma kroz korištenje namirnica lokalnih proizvođača u ugostiteljstvu kao i nuđenje vina našeg okruženja u restoranima i slično - rekla je Perinović.

Brojne izlagače prošloga petka pratio je bogati gastronomski i stručni program: dobrodošlica uz Maraschino Kiss i ukusne zalogaje koje su pripremili učenici Ugostiteljske škole, masterclassevi u izvedbi renomiranih chefova (Damir Tomljanović, Saša Began te Josip Vrsaljko) i degustacija, zatim panel rasprava u kojoj su sudjelovali Saša Špiranec, vinski stručnjak, Boris Šuljić, vinar, vlasnik hotela i restorana te Filip Herceg, stručnjak za maslinova ulja i drugi, prenosi Otok Pašman.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Ključ uspjeha peljeških vinara je povratak tradicionalnoj proizvodnji i prirodnim metodama uzgoja vinove loze
Ovogodišnjom berbom zadovoljni su vinari i vinogradari na Pelješcu. Dobrom urodu su pridonijeli i odlični vremenski uvjeti upravo onda kad je bilo najvažnije. Kiša je pala u pravo vrijeme ali i u dovoljnim količinama. Rezultiralo je to i jedinstvenom berbom u Ponikvama, gdje je na posebno pripremlje…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.