1 min. čitanja

Odobreno produljenje odobrenja za ribolov malim plivaricama

Odobreno produljenje odobrenja za ribolov malim plivaricama
Foto: Božidar Lugarić / Facebook

U Narodnim novinama broj 110/2021 objavljene su izmjene Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru okružujućim mrežama plivaricom palamidarom, plivaricom ciplaricom, plivaricom lokardarom, plivaricom igličarom i plivaricom oližnicom.

Izmjenom pravilnika se regulira produženje važenja odobrenja za ribolov malim plivaricama.

Odobrenja će se izdavati samo onim ribarima koji imaju trenutno važeća odobrenja, odnosno neće biti izdavanja novih odobrenja.

Poziv ribarima da predaju zahtjeve za produženje

Odobrenja za korištenje malih mreža plivarica imaju rok važenja do 26. listopada 2021. godine, odnosno ističu za desetak dana. Pozivaju se ribari da predaju zahtjeve za produženje odnosno izdavanje novih odobrenja i prije isteka roka važenja, budući da će se dozvoliti obavljanje ribolova malim plivaricama plovilima na koje je izdano Odobrenje s rokom važenja do 26. listopada 2021. godine, i nakon isteka važenja, u slučaju kada je vlasnik plovila podnio zahtjev za izdavanjem novog Odobrenja do dana 20. listopada 2021. godine.

Nova odobrenja će se izdavati s rokom važenja do 26. listopada 2024. godine.

Nema više izlova unutar 300 metara od obale!

Izmjenom pravilnika ukida se iznimka kojom se ranije dozvoljavalo korištenje mreže plivarice ciplarice, igličare, palamidare i oližnice u akvatoriju unutar 300 metara od obale bez obzira na dubinu. Plovila koja su ranije imala izdana Odobrenja s jasnom naznakom »Odobrenje za rad unutar 300m od obale« u rubrici Napomena u obrascu Odobrenja, sada će dobiti odobrenja bez takve naznake, sve dok se ispred Europske komisije ne obnovi derogacija za ovu iznimku.

Plava riba

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.