1 min. čitanja

Odobrena sredstva za investicije na otoku Rabu

Odobrena sredstva za investicije na otoku Rabu
Foto: Ivo Biočina / HTZ

RAB – Projekti Grada Raba i Općine Lopar te Lučke uprave Rab uvršteni su među 37 projekata koji će biti sufinancirani sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za izgradnju i rekonstrukciju luka te sanaciju pomorskog dobra.

Gradu Rabu odobrena su sredstva u iznosu od 1.076.000,00 kuna za sanaciju oštećenja lukobrana prema otočiću Školjić, dok su Općini Lopar odobrena sredstva za sanaciju šetnice Vila Mira u iznosu od 300.000,00 kuna.

Odlukom o dodjeli proračunskih sredstava namijenjenih za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u 2022. godini odobrena su sredstva za sufinanciranje Županijskoj lučkoj upravi Rab za izvođenje radova na sanaciji i rekonstrukciji trajektne luke Mišnjak u iznosu od 500.000,00 kuna.

Sredstva će dobiti i Općina Lopar i to za rekonstrukciju i sanaciju obale u luci San Marino u iznosu od 3.000.000,00 kuna te za izvođenje radova na sanaciji i rekonstrukciji luke Melak (II. faza) u iznosu od 2.000.000,00 kuna.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.