1 min. čitanja

Odlične vijesti za podstanare u Solinu - kreće program sufinanciranja stanarine!

Odlične vijesti za podstanare u Solinu - kreće program sufinanciranja stanarine!
Foto:Pexels

Javni poziv će biti objavljen sutra i bit će otvoren do 6. rujna, odnosno ovisno koliko će biti prijavitelja. Sredstva će biti isplaćena retroaktivno.

Natječaj će biti otvoren 15 dana, do 6. runja, i sredstva će biti isplaćena retroaktivno od 1. siječnja 2024. godine pa do kraja godine, u iznosu od 180 eura za obitelji s djecom i 120 eura za samce i supružnike bez djece po javnom pozivu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. No, Grad Solin to nije limitirao te će svi biti u mogućnosti dobiti 180 eura sufinanciranja podstanarstva neovisno o tome radi li se o samcu ili obiteljima s djecom, izvještava Dalmacija danas.

- Vjerujem da će biti puno prijavitelja. Kako je ovo pilot program i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i program Grada Solina, temeljem ovih iskustava nadamo se ubuduće predviđati u proračunu izdvojiti i veća sredstva za ovu namjenu kako bi pomogli ljudima na području Grada Solina kojima je najteže, koji su podstanari čitav niz godina i kojima u uvjetima kada rastu cijene najma stana i kvadrata stana iz godine u godinu ovaj iznos puno olakšati", rekao je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Natječaj će biti objavljen na stranicama Grada Solina, a smjernice koje će u njemu biti naznačene jesu duljina podstanarstva na području Grada Solina, broj članova obitelji i primanja.

Započeta godina podstanarstva nosi 5 bodova, za svakog člana obitelji je dodatnih 15 bodova. Što se tiče primanja, natječaj je vođen srednjim primanjima građana Hrvatske i u Gradu Solinu, te će se maksimalan broj od 30 bodova dobiti za obitelj s četvero djece s primanjima do 1400 eura.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.