2 min. čitanja

Odlična ideja za kreativno subotnje jutro: dođite na Znanstveni doručak u Pulu!

Odlična ideja za kreativno subotnje jutro: dođite na Znanstveni doručak u Pulu!
Foto: Grad Pula

PULA - Ovaj znanstveni doručak prvi je nizu od pet tematskih znanstvenih doručaka koji će se u Znanstvenom vrtu CPZI-a održavati tijekom travnja i svibnja ove godine, mahom subotama, o čemu će javnost biti detaljno informirana.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva i Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u suradnji s partnerima na projektu „STEM udruga za popularni STEM“ pozivaju sve zainteresirane građane, djecu i odrasle, da ove subote,  22. travnja 2023. godine od 9.00 do 12.00 sati posjete Centar za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije (CPZI), te vezani novoopremljeni Znanstveni vrt na adresi Uspon Franje Glavinića 3 u Puli, kako bi se uz stručno vodstvo te prigodno osvježenje upoznali iz prve ruke sa svime što centar i vrt smješteni u samom središtu grada Pule te opremljeni uz pomoć EU fondova nude i djeci i odraslima.

Bogat program koji će ove subote tematski biti vezan uz obilježavanje Dana planete Zemlje uključivat će prije svega vođenje po Znanstvenom vrtu od strane educirane, stručne osobe, kako bi se svi imali priliku, na najbolji mogući način, upoznati s eksponatima koji su u njemu postavljeni.

Isto tako predviđena je znanstvena animacija na nekoliko punktova s raznim sadržajima poput Ludog laboratorija u kojem će se izvoditi pokusi te Mozgaonice s raznim sadržajima iz STEM područja. Posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljivu meteo prezentaciju te ostale tematski vezane aktivnosti, a sve s ciljem približavanja znanosti i STEM područja svekolikoj javnosti.

Sudjelovanje na Znanstvenom doručku besplatno je za sve zainteresirane sudionike te nije potrebna posebna prijava i/ili prethodna najava. Dovoljno je doći i ponijeti sa sobom mrvu dječje znatiželje.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.