2 min. čitanja

Odbio ponudu za kuću u visini 30 milijuna eura

Odbio ponudu za kuću u visini 30 milijuna eura
Foto: Unsplash

DUBROVNIK - Stranci kupuju nekretnine diljem hrvatske obale nudeći basnoslovne iznose, no jedan vlasnik svoju kuću nije htio prodati niti za 30 milijuna eura.

Cijene nekretnina otišle su 'u nebo' pa si Hrvati uglavnom ne mogu priuštiti stanove niti od nekoliko desetaka četvornih metara, ali zato stranci nude basnoslovne iznose kad im nešto zapne za oko.

Trenutačno je jedna od najskupljih nekretnina u Hrvatskoj kuća u Svetom Jakovu u Dubrovniku, naime cijena joj je 12 milijuna eura. Ova nekretnina nalazi se na jednom od najluksuznijih područja na cijelom Jadranu.

Vlasnik tvrtke za promet nekretninama Goran Pikunić rekao je kako je riječ o stambenom prostoru od oko 800 četvornih metara.

Druga vrlo luksuzna nekretnina je ljetnikovac iz 19. stoljeća koji se nalazi u Zatonu, 12 kilometara od Dubrovnika. Cijena ove nekretnine iznosi 2,8 milijuna eura.

Stranci kupuju svaku treću nekretninu u Hrvatskoj. Samo u 2021. godini bilo ih je više od 9.000 koji su kupili nekretninu, a top lokacija je Stradun. Tako se u jednoj nekretnini na Stradunu, čiji je vlasnik stranac, nalazi pet luksuznih soba, a cijena joj je 2,8 milijuna eura.

Stranci kupuju, ali i prodaju. Spomenuta nekretnina jedan je od takvih primjera. Međutim, postoje i oni koji svoju kuću ne bi prodali nikada. Iako su takvi primjeri rijetki, ima ih.

Primjer jednog takvog naveo je Pikunić za Novu TV. Rekao je kako je njegov klijent, strani ulagač, domaćem čovjeku ponudio 30 milijuna eura za kuću, ali je ponuda odbijena, piše Dnevnik.hr.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Kupnjom nekretnina ‘oprali’ više od milijun eura zarađenih na steroidima
ISTRA/KVARNER - Trojica Slovenaca ‘oprala’ su više od milijun eura - nezakonito stečenih prodajom steroida - tako što su kupovali nekretnine u Istri i na Kvarneru. Steroidi su zabranjene tvari, u sportu proglašene oblikom dopinga, a sve češće se koriste i izvan sporta s ciljem postizanja atraktivni…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.