1 min. čitanja

Od Dubrovnika do Koločepa od danas dva puta dnevno

DUBROVNIK – Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more omogućio je da se od danas dva puta dnevno odvija javni brodski prijevoz od gruške luke do Gonjeg Čela na Kalamoti, tj. Koločepu.

Naime, nakon provedenog javnog nadmetanja, dubrovački je gradonačelnik Mato Franković potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 1,15 milijuna kuna o obavljanju priijevoza s vlasnikom trgovačkog obrta „Josip“.

Putnički brod „Europa“ kapaciteta je 63 putnika (od čega 33 putnika u zatvorenom prostoru) te prilagođen zimskim uvjetima plovidbe. Kretat će svaki dan iz gruške luke u 6.30 te u 15.30 sati, a povratak iz Gornjeg Čela predviđen je u 7.15 odnosno u 16 sati.

Ovakav raspored vrijedit će od 18. prosinca 2019. do 1. veljače 2020., a potom će se, u dogovoru s Mjesnim odborom Koločep odnosno sukladno potrebama otočana, napraviti novi raspored.

Vožnja je besplatna za učenike i umirovljenike, odrasle osobe s prebivalištem na otoku kartu će plaćati 10 kuna po smjeru, dok je za nerezidente cijena 20 kuna po smjeru.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.