3 min. čitanja

Od danas Jadrolinija održava liniju Zadar – Ancona

Od danas Jadrolinija održava liniju Zadar – Ancona
Foto: Jadrolinija

ZADAR - Od danas, 27. lipnja, Jadrolinija započinje s plovidbom na međunarodnoj liniji Zadar – Ancona, sve do 06. rujna. U vrhuncu sezone ova će se linija održavati s četiri putovanja tjedno. Liniju održava trajekt Marko Polo, kapaciteta je 1500 putnika i 270 vozila. Liniju Zadar – Ancona putnici odabiru prije svega zbog iskustva plovidbe, a sve uz zadržavanje udobnosti putovanja automobilom jednom kada stignu na svoju destinaciju. 

Ovaj trajekt, osim garaže i mogućnosti putovanja automobilom, putnicima nudi odličnu ponudu tradicionalnih hrvatskih jela. Putnici često jela restorana na brodu Marko Polo ističu kao vrlo pozitivnu točku iskustva plovidbe. Svježe namirnice i pažljiva priprema jela dovela je brodske kuhare na dobar glas. Osim večere u restoranu s pogledom na plavetnilo Jadrana, na liniji Zadar – Ancona putnici imaju na raspolaganju ugodna avio sjedala u kojima se mogu opustiti, a za noćne plovidbe tu su i kabine. Također, ovu liniju putnici odabiru prije svega zbog ugodnosti iskustva plovidbe, a sve uz zadržavanje komoditeta putovanja automobilom jednom kada stignu na svoju destinaciju.

Povezivanje hrvatskih otoka s kopnom više je od osnovne djelatnosti nacionalnog brodara Jadrolinije - to je višestoljetna tradicija. Osim što je plovidba Jadrolinije ključna u razvoju otočkih zajednica, ona je i važan faktor u turističkoj djelatnosti Hrvatske, koja uvelike ovisi o ljepotama razvedene jadranske obale. Međutim, uz održavanja veze s brojnim otocima kroz cijelu godinu, Jadrolinija već desetljećima njeguje tradiciju međunarodne plovidbe.

Još od vremena parobroda i „Jadrolinija cruises“ koja je nudila krstarenja čitavim Mediteranom, razvijanje ove ponude nacionalnom brodaru bilo je od velike važnosti. U današnje vrijeme u svojoj međunarodnoj plovidbi Jadrolinija uspostavlja snažnu vezu između obala Hrvatske i Italije. Ovu vezu održava međunarodnim linijama Dubrovnik – Bari, Split – Ancona te Zadar – Ancona. Na ovim linijama plovi trajekt velikog kapaciteta s dugom tradicijom međunarodne plovidbe – Marko Polo, a ove je godine održavanje linije Dubrovnik – Bari preuzeo novonabavljeni trajekt Dalmacija, najveći brod u povijesti Jadrolinije.

Međunarodne linije iznimno su značajne za poslovanje Jadrolinije, što zbog direktne veze s Italijom i dolaska u Hrvatskoj rado viđenih gostiju - Talijana, što zbog strateškog razvoja tvrtke. Sezonska linija Zadar – Ancona tako je vrlo čest izbor velikog broja gostiju iz Italije prema odmoru na Jadranu. 

S razlogom je slogan Jadrolinije „Odmor počinje na brodu“, jer plovidbom prema svojem odredištu preskače se onaj prvi dan putovanja zasićen gužvama i dugotrajnom vožnjom. 

Red plovidbe na liniji Zadar – Ancona možete pronaći OVDJE. Također, karte možete kupiti online putem web stranice Jadrolinije.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.