1 min. čitanja

Očevid pokazao kako je nastao požar na Cresu

Očevid pokazao kako je nastao požar na Cresu
Foto: DVD Cres

CRES – Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj sa ispostavom Cres, u suradnji s protupožarnim inspektorom, završili su očevid požara koji je izbio jučer ujutro u pomoćnom objektu na području otoka Cresa.

Prema rezultatima očevida, za uzrok požara isključuje se tehnički čimbenik. Požar je izbio na način da je iz ložišta zidanog roštilja neugašeni žar kroz dimnjak padao na drveno krovište nadstrešnice uslijed čega je došlo do zapaljenja.

U požaru je izgorjela nadstrešnica iznad zidanog roštilja i djelomično su nagorjeli krovovi ovog i susjednog pomoćnog objekata (šupe) te bočni zid jednog  pomoćnog objekta.  Materijalna šteta cijeni se na oko 2000 kuna, a oštećen je 48-godišnji vlasnik pomoćnih objekata.

– Ovim putem pozivamo građane na maksimalan oprez, da ne ostavljaju vatru bez nadzora te prije nego li napuste objekt obavezno provjere i pogase vatru – poručuju iz Primorsko-goranske policije.

Slično su objavili i iz DVD-a Cres: “Ranojutarnja intervencija ! Požar lokaliziran i stavljen pod kontrolu – budi odgovoran” – poručili su vatrogasci.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Rano jutros u Cresu opožareni pomoćni objekti
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.