2 min. čitanja

Objavljena karta s lokacijama aktivnih bankomata

Objavljena karta s lokacijama aktivnih bankomata
Foto: bankomati.hub.hr

Sve je spremno za promjenu valute, kazao je posebni savjetnik premijera Zvonimir Savić u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog". Istaknuo je da je Hrvatska visoko eurizirana država, pa je u tom pogledu prijelaz na drugu valutu i bitno jednostavniji.

Predsjednica Udruge za zaštitu potrošača Ana Knežević tvrdi da postoje problemi u vezi s eurokovanicama jer ih nema dovoljno u svim poštama, bankama i poslovnicama Fine te da postoje problemi i s bankomatima.

Mavriček: 2700 bankomata bit će spremno

- Ne bi trebalo biti problema prilikom prijelaza na drugu valutu - kazao je Tihomir Mavriček iz HNB-a. Istaknuo je da su od 1. prosinca građani mogli nabaviti početne pakete eurokovanica kako bi se mogli pripremiti s dovoljno kovanica za kupovinu početkom godine.

Dodao je da se pripremaju i bankomati kako bi bili spremni od 1. siječnja izdavati euronovčanice te da će oko 2700 bankomata biti spremno.

Maljković: Mobilno internet-bankarstvo neće raditi za vikend

Ivan Hrvoje Maljković iz HUB-a potvrdio je da se banke već dugo pripremaju za prelazak na drugu valutu.

- Vjerujemo da će sve biti bez većih poteškoća. Bankomati se pripremaju. Taj dio funkcionira. Platne kartice u principu bi trebale funkcionirati gotovo bez prekida. Bit će jedan kraći prekid sa Stare na Novu godinu. Kod nekih banaka će to trajati nekoliko minuta, a kod nekih nekoliko sati. Građanima su neke preporuke dane da se opskrbe gotovinom kako bi novogodišnju večer dočekali bez ikakvih problema - rekao je.

Do 15. siječnja ne plaća se naknada za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka, a kartu dostupnih bankomata možete pronaći OVDJE.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PLAĆANJE U KUNAMA - VRAĆANJE U EURIMA On-line kalkulator koji će ovih dana spasiti brojne trgovce i konobare!
Trgovcima, konobarima i svima onima koji će ovih dana (od 1. do 15. siječnja) od građana morati primati novac u eurima i kunama, ali vraćati ostatak samo u eurima, glavobolje bi moglo stvarati preračunavanje i strah da u tome ne pogriješe. Proteklog mjeseca netko je u Hrvatskoj narodnoj banci došao
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.