1 min. čitanja

Objavljen upitnik o korištenju plastike u ribolovnim alatima kod ribara, rekreativaca i uzgajivača

Objavljen upitnik o korištenju plastike u ribolovnim alatima kod ribara, rekreativaca i uzgajivača
Foto: Pixabay

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Zavod za zaštitu okoliša i prirode, u okviru projekta "Unaprjeđenje podataka o otpadu od plastike u Republici Hrvatskoj" (HRPWD) provodi prikupljanje podataka putem upitnika. Upitnici se mogu popuniti online ili u papirnatom obliku, a papirnate obrasce se može zatražiti putem e-maila otpadodplastike@mingor.hr ili na broj telefona 01/5502-984.

MINGOR moli da se upitnici ispune najkasnije do 28. listopada.

Prvi upitnik je za proizvođače i trgovce ribolovnim alatima: Ribolovni alat koji sadrži plastiku i koji je stavljen na tržište na području Republike Hrvatske. Ispitanici su pravne ili fizičke osobe/obrtnici koja na tržište RH stavljaju ribolovni alat (ili njegove komponente) za morski ribolov (gospodarski i/ili negospodarski) i akvakulturu morskih organizama, a koji sadržava plastiku. To znači da ribolovni alat profesionalno proizvodi, prodaje ili uvozi/unosi, bez obzira na korištenu prodajnu tehniku, među ostalim i putem ugovora na daljinu.

Drugi upitnik je za ribare i rekreativce: Upitnik "Otpadni ribolovni alati i morski otpad". Ispitanik je osoba koja koristi ribolovne alate koji sadrže plastiku pri obavljanju gospodarskih i/ili negospodarskih ribolovnih aktivnosti ili akvakulturi, ili vadi iz mora pronađene ulovljene ribolovne alate.

Treći upitnik je za uzgajivače u akvakulturi,  lučke uprave ili koncesionare: Upitnik "Gospodarenje otpadnim ribolovnim alatima i ostalim morskim otpadom". Ispitanik je lučka uprava ili koncesionar: luke posebne namjene-ribarske luke; luke otvorene za javni promet / lučkog uređaja za prihvat otpada; luke nautičkog turizma-marina, privezište, sidrište; lokacije akvakulture (morskih organizama).

Plava riba

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.