1 min. čitanja

Objavljen indikativni godišnji plan objave natječaja za ribarstvo u 2023. godini

Objavljen indikativni godišnji plan objave natječaja za ribarstvo u 2023. godini
Foto: Morski HR

Na mrežnim stranicama euribarstvo.hr objavljen je indikativni plan objave natječaja Programa za pomorstvo i ribarstvo za 2023. godinu.

Prema planu, prve mjere potpora bi trebale biti objavljene u svibnju i to Mjera I.7. Otkup ribolovnih prava, Mjera II.2. Produktivna ulaganja u akvakulturu i Mjera IV.4. Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture.

Za lipanj su najavljene samo mjere namijenjene za akvakulturu: Mjera II.10. Akvakultura koja osigurava zaštitu okoliša i Mjera II.13. Osiguranje akvakulturnih stokova.

U srpnju se planira nova mjera Mjera I.5. Osiguranje ribarskih plovila, kao i mjera Mjera IV.1. Planovi proizvodnje i stavljanja na tržište namijenjena Organizacijama proizvođača.

U kolovozu su dvije mjere - Mjera II.7. Povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta i Mjera IV.3. Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture.

Za jesen ostaje interesantna nova mjera Mjera I.4. Prva kupnja plovila za mlade ribare i stare već dugo očekivane mjere Mjera I.8. Zaštita zdravlja i sigurnosti, Mjera I.20. Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena, Mjera I.21. Zamjena motora, Mjera I.22. Dodana vrijednost i kvaliteta proizvoda i Mjera I.23. Ribarske luke i iskrcajna mjesta.

Prema usmenim najavama, za sve mjere bi trebali biti prihvatljivi troškovi nastali od zatvaranja posljednjeg starog natječaja do otvaranja novog, osim troškova koji se ne mogu potvrditi kontrolom na terenu.

Plava riba

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.