1 min. čitanja

Obilježena 30. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja, poginulih u VRO “Maslenica”

Obilježena 30. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja, poginulih u VRO “Maslenica”
30. obljetnica pogibije pripadnika 93. zrakoplovne baze i 7. domobranske pukovnije | Foto: HRZ/ D. Vujević / MORH

Počast poginulim braniteljima odalo je izaslanstvo 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva predvođeno zapovjednikom brigadirom Krešimirom Ražovom.

Obilježena je 30. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja koji su poginuli od 18. do 23. ožujka 1993. u Škabrnji u obrani dostignutih crta u VRO “Maslenica”.

Susret sjećanja i zahvale za desetoricu poginulih hrvatskih branitelja: Marijana Grdovića, Marina Jeraka, Milana Mrdalja, Šimu Smolića, Darka Torbarinu, Mladena Veleslavića, Zorana Bašića, Radu Bilavera, Slavka Eraka i Ivana Klarina, pripadnika 93. zb i 7. domobranske pukovnije održan je na mjesnom groblju Sukošan-Debeljku u utorak 21. ožujka 2023. godine.

Počast poginulim braniteljima odalo je izaslanstvo 93. krila HRZ-a predvođeno zapovjednikom brigadirom Krešimirom Ražovom, ratni zapovjednici 93. zb i 7. domobranske pukovnije te izaslanstva lokalne i područne samouprave i udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Misu zadušnicu služio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, nadbiskup zadarski msgr. Milan Zgrablić u zajedništvu sa vojnim kapelanom o. Ivom Topalovićem, mjesnim župnikom Sukošana-Debeljaka don Marinko Duvnjak, a u programu sjećanja i zahvale sudjelovala je i klapa “Sveti Juraj” i župni zbor Sukošan-Debeljak.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.