1 min. čitanja

Na Platku i na bazenima Kantrida obilježen Hrvatski olimpijski dan

Na Platku i na bazenima Kantrida obilježen Hrvatski olimpijski dan
Foto: Rijeka sport/Facebook

Prezentacijom brojnih sportova na Platku i na Bazenima Kantrida obilježen je Hrvatski olimpijski dan (HOD).

U sklopu programa predstavilo se 17 sportova, a brojni treneri i voditelji udruga i klubova bili su na raspolaganju djeci i njihovim roditeljima te svim građanima, kako bi iz prve ruke dobili informacije o sportu koji ih zanima.

Program na Bazenima Kantrida započeo je podizanjem olimpijske zastave, koju je podigao olimpijac, plivač Krešimir Čač uz pomoć malih sportaša, nakon čega su održane demonstracije plivanja, daljinskog plivanja, ronjenja, sinkroniziranog plivanja, vaterpola, skokova u vodu, boksa, juda, karatea, kenda, teakwandoa i wusua. U sklopu programa bio je postavljen i info punkt Policijske uprave primorsko-goranske.

- Nakon što je niz godina Hrvatski olimpijski dan u Rijeci obilježavan na Korzu, ove godine su kao jedna od lokacija za predstavljanje sportova izabrani Bazeni Kantrida, kako bi i sportaši vodenih sportova dobili priliku za prezentaciju svojih aktivnosti - kazala je predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić-Bukovac, pozvavši svu djecu na bavljenje sportom, koji donosi zdravlje i mnoga prijateljstva.

Programu na Bazenima Kantrida u ime Grada Rijeke prisustvovao je Renato Kostović iz Odjela za sport i tehničku kulturu.

Olimpijsku zastavu Program na Platku podignuli su olimpijci, a predstavljeni su atletika, košarka, rukomet, odbojka, skijaško trčanje, šah i triatlon.

Istovremeno s programom Hrvatskog olimpijskog dana na Platku se održao i Festival sportske rekreacije u organizaciji Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ-a.

S ciljem približavanja sportskih aktivnosti za djecu na području grada Rijeke napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove koji je dostupan na web stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u Rijeci i na Platku organizirali su Riječki sportski savez i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, uz podršku Kluba riječkih olimpijaca i Grada Rijeke.

Hrvatski olimpijski odbor 2007. godine pokrenuo je program Hrvatski olimpijski dan čiji je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom, piše portal Moja Rijeka.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.