2 min. čitanja

Obilježen Dan Kliničkog bolničkog centra Split

Obilježen Dan Kliničkog bolničkog centra Split
Foto: Wikimedia

Novi uređaji u KBC-u Split, kao dio investicije od 35 milijuna eura iz NPOO-a, reformski su iskorak za zdravstveni sustav i naše pacijente.

- Instalirani uređaji integrirane endoskopske gastroenterološke dvorane i neurointervencijske digitalne DSA angiodvorane te digitalni dijaskopski RTG uređaj i magnetska rezonanca 3 Tesla sveukupne vrijednosti više od 4,6 milijuna eura samo su dio investicije iz NPOO-a od 35 milijuna eura u KBC-u Split te predstavljaju reformski iskorak za zdravstveni sustav i naše pacijente - istaknuo je ministar Beroš na konferenciji za medije kojoj je prethodio obilazak četiriju uređaja povodom obilježavanja Dana KBC-a Split.

Foto: Grad Split (službena stranica)

Osim Vilija Beroša, na svečanosti su bili nazočni i gradonačelnik Splita Ivica Puljak i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban te ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović.

- Dvadeseta obljetnica osnutka ustanove KBC Split prilika je za rekapitulaciju napravljenog, ali i prezentaciju budućeg razvoja splitske bolnice kako bi pacijenti dobili što bolju zdravstvenu uslugu, a djelatnici što bolje uvjete rada i priliku za stručno usavršavanje - izjavio je Meštrović dodajući da se, osim nova četiri uređaja iz NPOO-a, iz istog izvora planira natječaj za robotsku kirurgiju, preuređenje kirurškog bloka na Križinama i kupnja četiri linearna akceleratora.

KBC Split planira i radove na helidromu koji je izgrađen prije 30 godina u prostoru zavoda za fizikalnu medicinu, projekt prometa u krugu bolnice i izgradnju centra za djecu s neurorazvojnim poremećajima. Projekt uređenja Objedinjenog hitnog bolničkog prijema planira se dovršiti do ljeta, a Regionalnog transfuzijskog centra do kraja ove godine. Kad se tome pridoda izrada projektno-tehničke dokumentacije za Centar za akutne medicinu, novu zgrada poliklinike s dnevnim bolnicama, kao i Istraživački medicinski centar, razvidno je da KBC Split radi na dugoročnom unaprjeđenju zdravstvene skrbi.

- Na obilježavanju Dana KBC-a Split posebno smo apostrofirali važnost suradnje na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini kako bismo uistinu stavili u fokus naše pacijente. Svjesni smo svih izazova u zdravstvenom sustavu i orijentirani smo prema rješenjima. Reforma je utemeljena i odlučni smo kretati se tim putem. No, za postizanje potpune učinkovitosti zdravstvenog sustava svi moramo nešto dati: Ministarstvo zakonske okvire, djelatnici posvećenost pacijentima, a pacijenti usmjerenost prema prevenciji. Budućnost zdravstvenog sustava je u zajedničkom traženju rješenja uvažajući realne mogućnosti države i društva - zaključio je Beroš.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.