1 min. čitanja

OBILAZAK VELIKOG I MALOG JEZERA U TIŠINI Bešumni solarni katamarani Nacionalnog parka Mljet

OBILAZAK VELIKOG I MALOG JEZERA U TIŠINI Bešumni solarni katamarani Nacionalnog parka Mljet
Foto: NP Mljet

MLJET – Nacionalni park Mljet otvorio je svoja vrata 26. ožujka ove godine i do sada ga je posjetilo 1200 posjetitelja.

Uz obilazak temeljnog fenomena, Velikog i Malog jezera, većina posjetitelja se odlučila i za vožnju bešumnim solarnim katamaranom do otoka Sv. Marija u srcu Velikog jezera. Prvi od tri katamarana za plovidbu po mljetskim jezerima je stigao 2018. godine, a početkom 2020. sva tri su stavljena u funkciju prijevoza posjetitelja.

Foto: NP Mljet

Riječ je o katamaranima prvenstveno namijenjenim za plovidbu zaštićenim vodama, gdje električni pogon stvara novo iskustvo plovidbe, a jedinu buku i vibracije stvaraju vjetar i valovi. Zbog svog dizajna, svim putnicima omogućuje odličnu vidljivost kako bi nesmetano razgledavali sve znamenitosti NP Mljet.

Ovim su se postojeći brodovi na dizelski pogon zamijenili novim, ekonomičnim i energetski učinkovitim plovilima. Svakako je vrijedno spomenuti da se radi o hrvatskom proizvodu tvrtke iCat.

Foto: NP Mljet

Budući da u NP Mljet traje promotivno razdoblje do kraja svibnja kada se ulaznice mogu kupiti po povoljnijim cijenama, sada je idealno vrijeme za istražiti najstarije morsko zaštićeno područje na Sredozemlju. Kupnjom ulaznice preko webshopa posjetitelji ostvaruju dodatni popust na ulaznice. Ulaznica uključuje posjet svim kopnenim lokalitetima, vožnju brodom po Velikom jezeru i posjet otoku Sv. Marija.

NP Mljet je moguće posjetiti iz Dubrovnika katamaranom TP line – Nona Ana, trajektom Jadrolinije iz luke Prapratno na Pelješcu ili katamaranom Krilo – Kapetan Luka iz smjera Splita.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.