1 min. čitanja

O gradnji hotela na šetalištu Lungomare Puljani će odlučivati referendumom

O gradnji hotela na šetalištu Lungomare Puljani će odlučivati referendumom
Foto: HTV/Screenshot

PULA - Pula će biti drugi grad u Hrvatskoj čiji će stanovnici izaći na lokalni referendum. Ministarstvo pravosuđa donijelo je odluku o održavanju referenduma za Lungomare. U odluci ministarstva stoji da je prikupljeno dovoljno potpisa te da je referendumsko pitanje zakonito. Riječ je o referendumu kojim će stanovnici Pule odlučiti žele li ukinuti mogućnost gradnje turističkih kapaciteta na popularnoj pulskoj šetnici.

Prijedlog za raspisivanje lokalnog referenduma sadrži referendumsko pitanje "Jeste li za izmjenu Generalnog urbanističkog plana Pule kojom će se u cijeloj zoni obuhvata važećeg Urbanističkog plana uređenja Lungomare ukinuti mogućnost gradnje hotela, drugih turističkih smještajnih kapaciteta i stambeno-poslovnih građevina".

- Uzevši u obzir važnost referenduma za lokalnu zajednicu, odluku o raspisivanju lokalnog referenduma uvrstit ću na dnevni red prve iduće sjednice Gradskog vijeća, koja će se održati 30. kolovoza, s prijedlogom da se referendum održi 9. listopada, kako su tražili predstavnici Inicijative Referendum za Lungomare - izjavila je predsjednica pulskog Gradskog vijeća Marija Marković Nikolovski.

Građanska inicijativa "Referendum za Lungomare" prikupila je u svibnju dovoljan broj potpisa, više od 11.000, za pokretanje referenduma o gradnji hotela na Valkanama, odnosno na šetalištu Lungomare.

Aleksej Orel iz inicijative tada je rekao kako su time građanima omogućili da se na referendumu izjasne žele li da se na Lungomare gradi hotel, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.