Novo divljanje s pirotehnikom po Splitu – Vatrogasci u Novu ušli s nizom intervencija

SPLIT – Splitski vatrogasci​ i njihovi kolege iz okolnih gradova​ posljednjeg ​su ​dana 2021. i prvih sati nove godine gasili požare ​izazvane pirotehnički​m sredstv​ima, gorjeli su uglavnom kontejneri, no, nasreću, ozlijeđenih nije bilo, a nije zabilježena ni veća materijalna šteta.

Uzalud apeli i pozivi na civilizirano ponašanje, jer su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita već u 19:19 morali gasiti požar smeća u metalnom kontejneru na Putu Mostina, dok je u Grabovoj ulici u 23:12 gorio plastični kontejner, pa je i to zahtijevalo njihovu intervenciju.

Desetak minuta kasnije morali su gasiti požar trave u Ulici Domovinskog rata, gdje je izgorjelo desetak kvadrata, a samo tri minute prije dolaska nove 2022. godine bili su pozvani u Odesku ulicu, gdje je izbio požar plastične kutije na balkonu stana, javlja HRT.

​JVP je gasila i požar smeća u kontejneru u Velebitskoj ulici, potom u 1 sat požar smeća u kamenoj kanti​ u Marmontovoj, a 13 minuta kasnije ugasili su i požar plastičnog kontejnera​ u ​Ljubić​evoj ulici. Smeće je gorjelo i u Gradišćanskih Hrvata, i to u 1:37, kao i kontejner za otpad u Doverskoj ulici u 3:33, a pred jutro u 5:53 ponovno su morali na teren u Ljubićevu ulicu, gdje je opet gorjelo smeće.

LICEMJERJE MUP-a Za akciju Mir i dobro vrijede rigorozne kazne, a za divljanje po Splitu u listopadu, ne?

​Posla su imali i njihovi kolege iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split, koji su u prvom satu današnjeg dana intervenirali u Nazorovom prilazu pod Marjanom, gdje je izbio požar smeća na igralištu.

​Posla za vatrogasce bilo je i u Makarskoj, gdje je u petak oko 17 sati izbio požar u napuštenom objektu, a riječ je o staroj uljari.​ Vatru je ugasilo osam vatrogasaca JVP-a Makarska, koji su na teren stigli s četiri navalna vozila.​ U Podstrani je u 23:28 izbio požar otpada kraj kioska Tiska, koji su gasili pripadnici tamošnjeg JVP-a, potom u Klis Varošu, gdje je pet minuta nakon ponoći izbio požar smeća u metalnom kontejneru.​

Podsjetimo, igre zabranjenom pirotehnikom Splićanima nisu strane, ali ni policiji koja je upozoravana više puta da zasuče rukave i napravi nešto po tom pitanju. Za divljanje i pravim ratnim stanjem iznad aglomeracije Splita u listopadu 2020. godine podigli su optužni prijedlog samo organizatoru i jednoj jedinoj osobi, tako da ni ovo novogodišnje divljanje nikoga nažalost ne čudi.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NE DIVLJAJTE S PIROTEHNIKOM Policija upozorava: “Dočekajte Novu godinu mirno i sigurno”