2 min. čitanja

Novinarske nagrade Velebitska degenija otišle novinarima koji su pisali o zaštiti prirode i okoliša

Novinarske nagrade Velebitska degenija otišle novinarima koji su pisali o zaštiti prirode i okoliša
Foto: Televizija Dugi Rat / Youtube / Screenshot

Tradicionalna godišnja nagrada “Velebitska degenija” za najbolje novinarske radove o zaštiti prirode i okoliša objavljena u 2021. godini ove godine dodijeljena je u četiri kategorije, a odlukom žirija nagrada u kategoriji za radio nije dodijeljena. Ovogodišnja svečanost vezana je uz Svjetski dan zaštite okoliša, koja se obilježava 5. lipnja.

Dobitnica nagrade “Velebitska degenija” za ovu godinu u kategoriji Televizije je Ana Malbaša s Nove TV za prilog “Troska u Dugom Ratu” u emisiji “Provjereno”. Ona je svoju nagradu posvetila stanovnicima Dugog Rata kazavši kako su njihove teške priče potakle na temu.

U kategoriji Tisak i internet jedna od nagrada dodijeljena je nedavno preminulom kolegi Srđanu Vrančiću Vrani za seriju reportaža u sklopu projekta Scuba Skener objavljenih u Jutarnjem listu. Primajući nagradu njegov sin Leonardo kazao je kako je jedna od velikih stvari koju je njegov otac učinio i ta da je kroz svoj rad i dobivene nagrade poticao ekološku svijest te da je i od njega napravio ekologa.

U kategoriji Fotografija dobitnica nagrade Ivana Nobilo za seriju fotografija “Ježeva nova kućica – Što smo učinili morskim životinjama” objavljenih u Jutarnjem listu u sklopu projekta “Scuba skener”. Ivana je zahvalila na nagradi i dodala kako je vrlo bitno osvijestila važnost zaštite našeg Jadrana.

Većinom glasova Ocjenjivačkog odbora nagrada za radio ove godine nije dodijeljena.

Kako je kazala predsjednica Zbora novinara za okoliš HND-a, a ujedno i predsjednica ocjenjivačkog odbora nagrade Lidija Komes borba za prirodu i opkoliš se nastavlja i na tome će još više raditi.

-Važno je očuvati svaki kap i svaki list. Na tome ćemo sada još više raditi svi zajedno kroz okrugle stolove, studijska putovanja i drugo te ukazivati ​​na probleme i tražiti rješenja, kazala je Komes zahvalivši svima koji su radili i dali svoj doprinos da se i ove godine realizira cijela organizacija i svečanost dodjele nagrade.

HND-a Hrvoje Zovko podsjetio je da je predsjednik 24 godine organizirao ove važne nagrade i vrlo vrijedan jubilej.

– Također je i impresivan broj prijava koje stižu za ovu nagradu. Drago mi je da ova nagrada ima i humanitarni karakter i da će se bolnica u Šisku konačno obnoviti i da će država krenuti s obnovom, kazao je Zovko te naručio kako je nama da čuvamo okoliš, prirodu i našu novinarsku profesiju.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.