1 min. čitanja

Novi život stare željezničke stanice Grada Rovinja

Novi život stare željezničke stanice Grada Rovinja
Foto: Grad Rovinj

ROVINJ - Grad Rovinj planira prenamjenu dijela prizemlja željezničke stanice u moderni coworking prostor, projekt koji bi trebao stvoriti nove prilike za samozapošljavanje i zadržavanje mladih u njihovom rodnom gradu.

Ideja je to, koja je nastala uslijed velikog interesa i popunjavanja prostorija postojećeg coworkinga. Grad Rovinj je stoga odlučio osigurati dodatne prostorije s ciljem poticanja samozapošljavanja te time pružiti priliku mladima da ostanu raditi i živjeti u svome rodnome gradu.

- Ovaj projekt predstavlja korak naprijed u razvoju naše zajednice. Coworking prostor će omogućiti mladim ljudima da pokrenu i razvijaju svoje poslovne ideje, pružajući im pritom sve potrebne resurse na jednom mjestu - izjavio je gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga.

- Osim što potičemo ekonomski rast, ovakvi projekti također povećavaju dostupnost radnih mjesta i podupiru napredak našeg grada - kazao je.

Prostor će biti opremljen tako da odgovara suvremenim radnim navikama, s fokusom na fleksibilnost i suradnju, a ujedno će se očuvati i kulturna baština zgrade. Vrijednost radova je procijenjena na 391.774,28 Eura. Predviđeni radovi uključuju izmjenu pregradnih zidova, električnih instalacija, postavljanje nove rasvjete te prilagodbu sanitarnih čvorova i zajedničkih prostora.

Ukupna površina prostorije iznosi 170 m2, u kojima su planirani uredski prostor za voditelja, sala za sastanke, 25 uredskih jedinica, te izolirane kabine za telefonske pozive. Također, planira se obnova vanjske stolarije prema uputama konzervatorskog odjela.

Cilj projekta je poticanje poduzetništva i inovacija u kulturnim i kreativnim industrijama, te umrežavanje profesionalaca i slobodnih stručnjaka radi zajedničke suradnje.

Grad Rovinj je usmjeren na kontinuirani razvoj novih načina i modela poslovanja, a upravo je u Rovinju-Rovigno 2017. otvoren prvi coworking prostor u Istri.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.