1 min. čitanja

Novi veleposlanik Švicarske Konfederacije u Splitu s Puljkom razgovarao o razvoju Tehnološkog parka na Dračevcu

Novi veleposlanik Švicarske Konfederacije u Splitu s Puljkom razgovarao o razvoju Tehnološkog parka na Dračevcu
Foto: Grad Split (službena stranica)

SPLIT - Gradonačelnik Ivica Puljak primio je danas u nastupni posjet novog veleposlanika Švicarske Konfederacije Ursa Hammera.

U uvodnom djelu sastanka gradonačelnik Puljak poželio je veleposlaniku uspješan mandat. Sugovornici su iskazali interes za intenzivniju bilateralnu suradnju dviju prijateljskih država, posebno na lokalnoj razini te su razmijenili mišljenja o mogućnostima suradnje u području infrastrukture i IT sektora.

U tom smislu veleposlanik je izrazio interes za razvojne planove IT sektora, posebice Tehnološkog parka na Dračevcu. Potencijali suradnje Splita i Hrvatske s Švicarskom su veliki, istaknuo je veleposlanik.

Veleposlanik Hammer izvijestio je gradonačelnika o skorašnjem potpisivanju bilateralnog sporazuma između Hrvatske i Švicarske vezano uz novi švicarski financijski doprinos u okviru kohezijske politike te ukratko predstavio područja za buduće projekte u Hrvatskoj.

Ti će projekti, kako je rekao veleposlanik, biti usmjereni na područja vodoopskrbe i odvodnje, istraživanje i inovacije, palijativnu skrb te civilno društvo, naglasivši kako je područje palijativne skrbi novo područje, u odnosu na prethodni financijski doprinos, kojim se želi jačati socijalna dimenzija budućih projekata.
Sastanku je uz gradonačelnika Puljka i veleposlanika Hammera sudjelovala počasna konzulica Elizabeth Tomić.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.