3 min. čitanja

Novi rekordi i norme na otvorenom Kupu Hrvatske u bazenskom ronjenju na dah

Novi rekordi i norme na otvorenom Kupu Hrvatske u bazenskom ronjenju na dah
Foto: Zlatko Žalec

Ronilački klub Submania organizirao je Otvoreni kup Hrvatske, koji se održao 13. i 14. travnja na  bazenu Utrina u Zagrebu. Na natjecanje se prijavilo 41 sportaša iz Hrvatske i inozemstva. 

Na natjecanju su ostvareni novi osobni rekordi, te su neki od sportaša zadovoljili norme za dolazak  na svjetsko prvenstvo u Beogradu. Do sada su norme za odlazak na svijetsko prvenstvo zadovoljili:  Mirela Kardaševid (DPS Zagreb), Goran Čolak (DPS Zagreb), Enes Derimagid (RK Geronimo), Vanja  Peleš (RK Submania), Hrvoje Škorid (RK Submania), Boris Milošid (RK Split). 

Ujedno, na natjecanju su postavljena dva nacionalna rekorda. Vanja Peleš (RK Submania), postavio je  nacionalni rekord u discipline speed apnea 4x50 sa vremenom 1:49.96, a Valentina Cafolla (RK  Submania) postavila je nacionalni rekord u discipline speed apnea 4x50 sa vremenom 1:53.62. 

Uistinu smo ponosni da su na natjecanju u našoj organizaciji postavljena dva nacionalna rekorda. 

Ukupno najboljim klubom na natjecanju proglašen je DPS Zagreb, a slijede ga RK Split na drugom  mjestu i RK Submania na tredem mjestu. Pojedinačno najbolji muškim natjecateljom proglašen je  Boris Milošid (RK Split), a ukupno najboljom ženskom natjecateljicom proglašena je Mirela  Kardaševid (DPS Zagreb). Najboljim juniorom natjecanja proglašen je Frane Keser (DPS Zagreb), a  najboljom juniorkom Jana Kukas (RK Submania).  

Foto: Loredana Makaš

U disciplini DYNBF žene prvo mjesto pripalo je Mireli Kardaševid (DPS Zagreb) sa preronjenih 250  metara, drugo mjesto osvojila je Vita Kremser (SD Spiro) sa preronjenih 168 metara, a trede mjesto  Sandra Žuvela (RK Ocean) sa preronjenih 127.5 metara. 

U muškoj konkurenciji DYNBF disciplina prvo mjesto osvojio je Goran Čolak (DPS Zagreb) sa  preronjenih 276,5 metara, drugo mjesto osvojio je Hrvoje Škorid (RK Submania) sa preronjenih 250  metara, a trede mjesto osvojio je Boris Milošid (RK Split) sa preronjenih 201 metar. 

U disciplini statike žene, prvo mjesto osovjila je Sandra Žuvela (RK Ocean), držala je dah 5:20, drugo  mjesto osvojila je Stela Oroz (DPS Zagreb), držala je dah 04:46, a trede mjesto je osvojila Eva Pavid  (DPS Zagreb) držala je dah 4:33. 

U muškoj konkurenciji statika prvo mjesto osvojio je Budimir Šobat (DPS Zagreb) držao je dah 8:28,  drugo mjesto osvojio je Alan Pavlič (H20 Team) držao je dah 7:34, a trede mjesto osvojio je Boris  Milošid (RK Split) držao je dah 07:31. 

U ženskoj disciplini DYN prvo mjesto osvojila je Mirela Kardaševid (DPS Zagreb) sa preronjenih 271  metara, Drugo mjesto osvojila je Valentina Cafolla (RK Submania) sa preronjenih 145 metara, za  trede mjesto u ovoj kategoriji nije bilo valjanih rezultata. 

Foto: Zlatko Žalec

U muškoj kategoriji DYN prvo mjesto osvojio je Boris Milošid (RK Split) sa preronjenih 271 metara,  drugo mjesto osvojio je Vanja Peleš (RK Submania) sa preronjenih 252,5 metara, a trede mjesto  osvojio je Gregor Zadravec (H20 Team) sa preronjenih 222 metra.

U ženskoj kategoriji DNF discipline prvo mjesto osvojila je Eva Pavid (DPS Zagreb) sa preronjenih 104  metara, drugo mjesto osvojila je Sandra Žuvela (RK Ocean) sa preronjenih 99,5 metara, a trede  mjesto osvojila je Stela Oroz (DPS Zagreb) sa preronjenih 88 metara. 

U muškoj kategoriji DNF disciplina prvo mjesto osvojio je Gregor Zadravec (H20 Team) sa  preronjenjih 137 metara, drugo mjesto osvojio je Vanja Peleš (RK Submania) sa preronjenjih 126,5  metara, a trede mjesto osvojio je Jibai Wael (DPS Zagreb) sa preronjenih 125,5 metara. 

Foto: Loredana Makaš

U disciplini 4x50 žene prvo mjesto osvojila je Valentina Cafolla (RK Submania) sa vremenom 1:53.62,  drugo mjesto osvojila je Nola Brnad (DPS Zagreb) sa vremenom 3:26.02, i trede mjesto osvojila je  Stela Oroz (DPS Zagreb) sa vremenom 4:19.74. 

U muškoj kategoriji 4x50 prvo mjesto osvojio je Vanja Peleš (RK Submania) sa vremenom 1:49.96,  drugo mjesto osvojio je Boris Milošid (RK Split) sa vremenom 1:54.45, a trede mjesto osvojio je  Hrvoje Škorid (RK submania) sa vremenom 1:59.25. 

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.