2 min. čitanja

Novalja je dobila "novu-staru" ribarsku luku!

Novalja je dobila "novu-staru" ribarsku luku!
Foto: Grad Novalja

Projekt ribarske luke vrijedan 4.766.830,99 eura, dovršen je do kraja 2023. godine, a nova infrastruktura sada može ugostiti 31 ribarsko plovilo.

Rekonstrukcija i dogradnja ribarske tako je izvršena na vrijeme i pružat će sigurno utočište za spomenuta plovila dužine do 20 metara. Osim što će biti zaštićeniji od vjetra ribari će imati i bolje uvjete za iskrcaj ribe nakon ribolova.

- Ovi projekti, koji predstavljaju kamen temeljac za budućnost Novalje, rezultat su bliske suradnje lokalne samouprave s Vladom Republike Hrvatske. Uz potporu EU fondova, Grad Novalja usmjerio je svoje resurse i energiju na stvaranje boljih uvjeta za život svojih stanovnika, te poticanje gospodarskog, ribarskog, pomorskog i poljoprivrednog razvoja - zaključio je gradonačelnik Novalje Ivan Dabo.

Uz obnovljenu ribarsku luku otvorena je i Primorska ulica gdje su radovi bili vrijedni gotovo 6 milijuna eura, a transformirali su cestu koja vodi do srca Novalje i njene obnovljene ribarske luke.

Otvorenju u Novalji prisustvovali su i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Novalja će dobiti novu ribarsku luku
Novalja dobiva novu ribarsku luku s 31 vezom za plovila duljine do 20 metara. Ribarska luka bit će sigurna i operativna iskrcajna luka za ribare, ali i sigurno zaklonište. U sklopu ribarske luke povećat će se i dužina operativne obale. Po potpisu Ugovora za izvođenjem radova na rekonstrukciji
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.