Nominirani kapetan Plave vrpce Vjesnika, Mario Rončević, održava predavanje na Sveučilištu u Dubrovniku

DUBROVNIK - Danas, 24. siječnja u 11 sati, kapetan Mario Rončević na Sveučilištu u Dubrovniku održava predavanje o iskustvu spašavanja migranata. Osim studenata, na događaj se pozivaju i ostali zainteresirani.

U okviru kolegija Sigurnost na moru, dubrovački kapetan Mario Rončević održat će na Sveučilištu u Dubrovniku predavanje o iskustvu spašavanja 36 kubanskih migranata u Meksičkom zaljevu.

Predavanje će se održati 24. siječnja 2023. (utorak) u Velikom amfiteatru s početkom u 11:00 sati. Sveučilište poziva sve studente da poslušaju predavanje, a dobrodošli su i svi drugi zainteresirani.

Podsjetimo, Dubrovčanin Mario Rončević, kapetan na brodu 'Rostrum' bio je jedan od glavnih aktera spašavanja života 36 osoba. Njihov brod prevrnuo se u srpnju u ranim jutarnjim satima dok je još bio mrkli mrak.

Dubrovčanin, kapetan Mario Rončević, s posadom spasio živote 36 Kubanaca
Da su dubrovački pomorci izrazito cijenjeni u svijetu nije novost. Ipak, s vremena na vrijeme, iz svijeta dođe priča koja pokazuje kako oni nisu samo vrijedni radnici, već su i veliki ljudi. Jedna takva priča dolazi iz dalekog Meksičkog zaljeva. Dubrovčanin Mario Rončević, kapetan na brodu Rostrum…

Sat i pol je posada na čelu s Rončevićem spašavala ljude koji su, kako je potvrdio i sam zamjenik zapovjednika Obalne straže, ostali na životu isključivo zbog hrabrih i odlučnih poteza članova broda 'Rostrum'.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Lučki kapetan opisao potragu za ocem i sinom: “Pronašli smo ih bose i šokirane na oštrim stijenama” | | Morski HR
Lučki kapetan Darko Glažar ispričao je danas o uspješnoj potrazi za ocem i sinom koji su nestali kod Krka. Pripadnici HGSS-a oko 15 sati na Krku su pronašli oca i dječaka, koje su brodom Lučke