1 min. čitanja

NOĆ PUNOG MISECA Nakon dvogodišnje stanke na zadarsku rivu vraća se omiljena manifestacija!

NOĆ PUNOG MISECA Nakon dvogodišnje stanke na zadarsku rivu vraća se omiljena manifestacija!
Foto: Turistička zajednica grada Zadra

ZADAR – Omiljena ljetna manifestacija, “Noć punog miseca”, vraća se ovo ljeto nakon dvogodišnje pauze.

Organizator, Društvo Propela Zadar, samo je kratko najavio da će se “Noć punog miseca” na zadarskoj rivi održati od 11. do 13. kolovoza! Detalje o manifestaciji, koja je godinama na rivu privlačila nekoliko tisuća stranih i domaćih gostiju, organizator će objaviti uskoro, prenosi Novi Radio.

Inače, Noć punog miseca je manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja. To je festival hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa. Tradicionalni festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja koji nas na trenutak vraća u daleku prošlost i podsjeća nas kako je to nekada bilo.

– Ugasit će se ponovo javna rasvjeta, riva će biti obasjana svjetlom baklji i svijeća, štandovi će nuditi raznolika tradicionalna jela, brodovi se pretvarati u ploveće štandove, riva će odzvanjati u klapskoj pismi i plesu, turisti i domaći nasmijani i veseli šetat će i uživati ispod velikog i sjajnog mjeseca. Brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nudi sve od najbolje tunjevine i srdela čuvenih kaljskih ribara do novigradskih dagnji. Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija – opisuje manifestaciju Turistička zajednica grada Zadra.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.