2 min. čitanja

NJIMA MORE, NAMA ZIDOVI Poziv na prosvjed u uvali Crvenog Vrha u Savudriji

NJIMA MORE, NAMA ZIDOVI Poziv na prosvjed u uvali Crvenog Vrha u Savudriji
Foto: Istra24

SAVUDRIJA - U Savudriji se trenutno gradi šetnica Lungomare uz more duljine 45 kilometara. Tim zahvatom se zauvijek devastira pomorsko dobro s ogromnim količinama betona, kažu organizatori prosvjeda.

Umaška građanska inicijativa organizira u nedjelju 14. svibnja 2023. u 16 sati prosvjed u uvali Crvenog Vrha u Savudriji kako bi obavijestili i upozorili javnost o sve većem problemu devastacije obale i nelegalnog uzurpiranja pomorskog dobra u Savudriji pokraj Umaga. Ali i u cijeloj Republici Hrvatskoj.


U Savudriji, odnosno Umagu, trenutno se gradi šetnica Lungomare uz more duljine 45 kilometara. Tim zahvatom se zauvijek devastira pomorsko dobro s ogromnim količinama betona.

Zato ovim putem pozivamo sve građane Republike Hrvatske da nam se pridruže u ovom prosvjedu!

I to iz tri glavna razloga:

1. Studija utjecaja na okoliš nije napravljena.
2. Građane smetaju dogovori lokalne samouprave i stranih investitora bez mogućnosti pristupa javnosti važnim informacijama.
3. Zabrana pristupa dijelu plaže oko kempinskog hotela za građane zbog postavljenih zaštitara. Iako plaže u Republici Hrvatskoj spadaju u opće dobro i samim tim moraju biti dostupne svima.

- Zato dođite i pridružite nam se u ovom prosvjedu i borbi protiv devastacije i privatizacije hrvatskih plaža i obale te nas podržite u borbi za naša i vaša građanska prava - pozivaju iz građanske inicijative.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Ministarstvo mora potvrdilo: “Betoniranje mora u Savudriji je legalno”
Radikalnim građevinskim zahvatima u naselju Alberi, koje se nalazi u Savudrijskoj vali, potpuno se mijenja obalna crta, a građani strahuju da se radi o nepovratnoj devastaciji obale. Na pomorskom dobru Grad Umag investira 1,2 milijuna eura u izgradnju obalne šetnice - ceste, pri čemu nestaju prirod…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.