2 min. čitanja

NIZOZEMAC TRAŽI OCA U DUBROVNIKU Mama zatrudnjela s konobarom koji se nikad više nije javio

NIZOZEMAC TRAŽI OCA U DUBROVNIKU Mama zatrudnjela s konobarom koji se nikad više nije javio
Slika ne prikazuje ljude iz članka - Foto: Youtube / Screenshot / Ilustracija

DUBROVNIK - Portalu Total Croatia News javio se jedan Nizozemac koji traži pomoć u pronalasku svog oca Hrvata, koji je davne 1966. godine radio kao konobar u hotelu Bellevue u Dubrovniku.

U pismu koje je stiglo portalu pojasnio je da je njegova majka bila na odmoru u Dubrovniku 1966. i 1967. Prve godine otišla je u hotel Bellevue, a sljedeće godine se vratila u Dubrovnik, ali u drugi hotel, gdje je ponovno srela konobara iz hotela Bellevue. Zamolio je da mu se jave čitatelji u Hrvatskoj, koji bi mu možda mogli pomoći pronaći oca.

Kako je napisao u pismu, njegova majka je bila na odmoru u Dubrovniku 1966. i 1967. Prve godine otišla je u hotel Bellevue, a sljedeće godine se vratila u Dubrovnik, ali u drugi hotel, gdje je ponovno srela konobara iz hotela Bellevue.

Nakon što mu je majka zatrudnjela, pokušala je doći do oca tako što je poslala pismo u hotel na njegovo ime, ali nikad nije dobila odgovor. Tako je majci ostalo nejasno je li ikad dobio njenu poruku i saznao za postojanje sina, danas 55-godišnjaka.

"U prošlosti sam poduzeo neke akcije da pronađem svog oca. Napisao sam pismo hotelu, ali nisam dobio nikakvu reakciju. Prošli mjesec sam pokušao stupiti u kontakt s nekim tko bi mi mogao pomoći. Ali ništa mi do sad nije pošlo za rukom.

Važno je, naravno, njegovo ime. To je pomalo zbrkano. Nikada nije napisao svoje ime, tako da ga znam samo prema izgovoru od moje majke: Gojko Smilonić. Nisam mogao naći nikoga s tim imenom, najbolja postojeća imena koja tako izgledaju su i Smiljanić ili Smilović. Ako je još živ, sada mora biti u osamdesetima. Imam njegovu mutnu fotografiju.

Dolazimo u Dubrovnik 29. rujna na dva tjedna. Možda mi možete pomoći na neki način", kazuje ovaj Nizozemac u pismu i zaključuje:

"Svi koji imaju bilo kakve informacije, molimo vas da me kontaktirate na paul@total-croatia-news.com Predmet: Dubrovački konobar.

A kako su izgledala ljeta u Dubrovniku tih godina, doduše, koju godinu prije, ilustrativno pokazuje ovaj video...

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.