1 min. čitanja

Nije došlo do izlijevanja otpadnih voda na Kaštijunu

Nije došlo do izlijevanja otpadnih voda na Kaštijunu
Foto: Grad Pula

PULA - Gradonačelnik Pule Filip Zoričić, u svojstvu predstavnika većinskog vlasnika ŽCGO Kaštijun, i pročelnica Anja Ademi obišli su u subotu Kaštijun i održali sastanak s rukovoditeljima i članom uprave Kaštijuna Draženom Stilinovićem.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo i struku, na taj sastanak pozvana je i Koviljka Aškić, bivša predsjednica NO Kaštijun.

Uvidom u situaciju na terenu utvrdilo se da nije došlo do izlijevanja voda s bioreaktorske plohe (pregled upojnih bunara) i da voda koja se prikazuje na snimci u medijima najvjerojatnije dolazi s pokrovnog sloja starog odlagališta.

Naime, kod sanacije starog odlagališta isto se prekrilo folijom kako bi se spriječilo da se kiše/procijedne vode iz odlagališta slijevaju u okolni teren. U tijeku sanacije na foliju se nasula zemlja i kako je bilo obilnih oborina u proteklim danima, sva voda koju je prije upijalo odlagalište, a sada je ono prekriveno folijom, prelila se u obodni kanal i izlila na okolni teren.

- Kako bismo bili potpuno sigurni, naložili smo kemijsku analizu vode od dva laboratorija - ZZJZIŽ i Hidrolab Rijeka i o analizama ćemo izvijestiti javnost - javili su iz Grada Pule.

Sastanak s upravom  i rukovodećim ljudima Kaštijuna bio je i prilika da se dogovore aktivnosti oko pravovremenog zbrinjavanja otpadnih voda koje se skupljaju sa bioreaktorske plohe koja nije prekrivena folijom, a s obzirom na najavu novih oborina od ponedjeljka. S aktivnostima prekrivanja 2/3 površine bioreaktorske plohe i potpunog prekrivanja do njenog zatvaranja ove godine nastavlja se s aktivnostima kako je bilo i zacrtano financijskim planom.

U ponedjeljak 23. siječnja 2023. održat će se sastanak Skupštine, Nadzornog odbora i Civilnog nadzora.

Civilni nadzor kao i svi zainteresirani građani mogu se javiti u upravu Kaštijuna radi obilaska postrojenja.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.