2 min. čitanja

Ni s tri džokera nije znala odgovoriti koja su dva otoka povezana pokretnim mostom

Ni s tri džokera nije znala odgovoriti koja su dva otoka povezana pokretnim mostom
Foto: HRT / Tko želi biti milijunaš / Screenshot

Ovotjedno je izdanje HRT-ovog kviza “Tko želi biti milijunaš?” otvorila Helena Buranji, 41-godišnja profesorica engleskog jezika i povijesti iz Zagreba pitanjem za 4000 kuna. Za nju je bilo kobno 8. pitanje o tome koja su dva otoka povezana pokretnim mostom.

Nisu joj pomogla niti sva tri džokera pa je završila natjecanje s osvojenih 1.000 kuna.

Helena Buranji znala je odgovor na 7. pitanje o tome tko je rekao: “Ne činiti ništa ponekad je najnasilnije što možemo učiniti”: Micek, Mucek, Žižek ili Dedek. Ustvrdila je da je riječ vjerojatno o filozofu Slavoju Žižeku, što je bio i točan odgovor.

Tarik je pojasnio da je Micek, Mucek i Dedek zabavni dječji roman Mate Lovraka o dječaku, njegovu djedu i jednom zecu.

Na 8. pitanju natjecateljica je priznala da je geografija njezina vrlo slaba točka i da nema pretjerano iskustvo ljetovanja, a radilo se o pitanju koja su dva otoka povezana pokretnim mostom: Cres i Lošinj, Pag i Vir, Pašman i Ugljan ili Brač i Šolta.

Prvotno se odlučila za džoker “zovi” jer je konstatirala da joj opcija “pola-pola” ne bi pomogla. Ipak je na kraju prihvatila prijedlog voditelja i upitala znalca Brunu. On nije bio u potpunosti siguran i ponudio je odgovor Pašman i Ugljan, ali također je i savjetovao natjecateljici da njegov odgovor možda potvrdi još nekim džokerom.

Potom je prepolovila ponuđene odgovore i pokazalo se da je znalac bio na pogrešnom tragu. Ostali su odgovori Cres i Lošinj te Pag i Vir.

Zatražila je i posljednji džoker “zovi” koji je s dosta velikom sigurnošću rekao da se radi o Pagu i Viru, što je ona i prihvatila. Ni tri džokera nisu pomogla na ovom pitanju jer je točan odgovor bio Cres i Lošinj. Tako je Helena Buranji natjecanje napustila s osvojenih 1000 kuna.

Naime, prema pojašnjenju voditelja Vir je povezan pokretnim mostom s kopnom, ali ne i Pagom. Pašman i Ugljan povezani su mostom koji nije pokretan, a Brač i Šolta nisu uopće povezani.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.