2 min. čitanja

Nevrijeme izazvalo niz požara na području Splitsko-dalmatinske županije

Nevrijeme izazvalo niz požara na području Splitsko-dalmatinske županije
Foto: JVP Grada Splita

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita bili su u nekoliko hitnih intervencija proteklog dana. Nevrijeme i požari pogodili su nekoliko područja te su vatrogasci brzom i učinkovitom intervencijom osigurali sigurnost građana i imovine.

U subotu u 4.30 sati, vatrogasci iz Splita krenuli su u ispomoć Gradu Kutini, koji je pretrpio posljedice nevremena. Pet vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom bili su poslani kako bi pružili pomoć i podršku u saniranju štete.

U 14.51 sati vatrogasci su intervenirali u Salona Mallu u Solinu zbog zaključanog vozila u kojem su ostali ključevi i dokumenti. Na terenu je bilo četvero vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom.

Kasnije, u večernjim satima, vatrogasci su ponovno priskočili u pomoć. U 21:30 sati, još jedan vatrogasac s jednim vozilom (cisterna od 33.000 litara) upućen je kako bi pomogao u gašenju požara otvorenog prostora na području Segeta Gornjeg.

Niz intervencija na području županije splitsko-dalmatinske


IMOTSKI - U subotu u 6.20 sati, požar je izbio u borovoj šumi iznad grada. Vatrogasci iz JVP Imotski intervenirali su brzo i uspješno ugasili požar koji je zahvatio površinu od oko 500 kvadratnih metara. Policija je također bila prisutna na mjestu događaja.

TROGIR - U subotu u 8.33 sati, vatrogasci iz JVP Trogir intervenirali su u uklanjanju stabla koje je palo na prometnicu.

Na području Rastovca, Najeva, Seget Gornjeg, Vrsovica, Seget Vranjice, Milne, Muća, Biorina, Vojnića i Lećevice izbili su požari trave i niskog raslinja, no vatrogasci su brzom intervencijom uspjeli lokalizirati i ugasiti vatrenu stihiju.

SELCA - Na nekoliko područja u Selcima izbili su požari trave i šume koji su zahvatili velike površine. DVD Selca, uz pomoć susjednih vatrogasnih društava, uključujući DVD Bol, DVD Pučišća i DVD Supetar, uspješno su se suprotstavili požarima te su ugasili vatru i zaštitili okolne objekte i stanovništvo.

VRBANJ - U naselju Vrbanj, na otoku Hvaru, došlo je do zapaljenja makije uslijed pada stupa za prijenos električne energije. DVD Jelsa i DVD Starigrad, uz pomoć djelatnika HEP-a, promptno su reagirali i ugasili požar.

Vatrogasne postrojbe i dalje su na oprezu te pozivaju građane na oprez i pažnju, pogotovo tijekom razdoblja povećane požarne opasnosti, prenosi Dalmacija danas.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.