1 min. čitanja

NEVJEROJATAN POTHVAT UŽIVO: Dina Levačić pliva od Visa do Splita!

SPLIT – Dina Levačić iz splitskog Kluba daljinskog plivanja danas je krenula u maratonsko plivanje u duljini od 54 kilometra od Visa do Splita!

U more je ušla u 4 sata ujutro, a do cilja bi trebala stići oko 20 sati. Cilj joj je promocija individualnih sportova, ali i prikupljanje novca za Košarkaški klub invalida u Splitu, piše Dalmacija danas. Najuspješnija hrvatska maratonka Dina Levačić, oisplivavanjem zahtjevne rute od Visa do Splita, planira ponoviti veliki pothvat Veljka Rogošića iz 1975. godine.

– Želim da individualni sportovi dobiju na svojoj važnosti, da se čuje za Košarkaški klub invalida Split kojima ide dio novca koji će se prikupiti u ovom projektu. Želim da se što više osoba s invaliditetom uključi u sport i da svi koji trebaju dobiju podršku. – kazala je Levačić.

Dinu možete pratiti i uživo putem njenog Facebook profila:

Ova 22-godišnja studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu rodom je iz Mravinaca kod Solina i članica je Kluba daljinskog plivanja Split. Dina Levačić je 25. lipnja 2017. postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala cijeli krug oko Manhattana (46km). Prva je Hrvatica koja je otplivala od otoka Cataline do Los Angelesa (34km, kolovoz 2017.) i prva koja je plivala preko La Manchea (34 km rujan 2017.).

Dinu su u današnjem pothvatu podržali Grad Solin, Turistička zajednica grada Splita, Dalmacijavino, splitski bubnjari, članovi Udruge osoba s poteškoćama, ali i splitska Torcida koja je najavila da će je dočekati na Rivi. Pratnju brodicom osigurao je Pomorski fakultet. Dina je priznala kako još nije svjesna u što se upušta, ali da će i to doći. – Nadam se da će uvjeti na moru biti u redu i da će što više ljudi doći na Rivu i podržati me u cilju.

Dalmacija danas

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.