2 min. čitanja

Neum Underwater Film Festival - Prijave za filmove otvorene do 20. srpnja

Neum Underwater Film Festival - Prijave za filmove otvorene do 20. srpnja
Foto: Vinko Ćemeraš / Neum Underwater Film Festival

NEUM - Neum Underwater Film Festival nakon ostvarenog uspjeha koji je Neum i Hercegovinu pozicionirao u svjetsko središte podvodnog filma organizira se po treći put zajedno sa svjetskim autorima i internacionalnim žirijem 18. i 19. kolovoza 2023. godine u Neumu, Hercegovina. Amater ili profesionalac, znatiželjni ili slučajni snimatelj (autor) može prijaviti svoj podvodni film do 20.srpnja na Neum Underwater Film Festval 2023!

Prilika je to za promociju filmova i autora i klasični underwater filmski networking. Organizatora, Udrugu Standard i Neum raduje dosadašnji broj prijava, gdje trenutno prednjače prijavljeni filmovi iz inozemstva, te autori koji se javljaju svake godine s novim radovima.

Neum Underwter Film Festival pozicionirao se u sam vrh svjetskih podvodnih filmskih festivala i uvrstio Neum na svjetsku kartu filmskih kulturnih događanja.

Neum Underwater Film Festival dodjeljuje nagrade u 5 kategorija (za najbolji film, za najbolju kameru, za najbolju glazbu, najbolji ekofilm i najbolji BH podvodni film) i Nagradu publike.  Organizator posebno poziva BH autore, amatere i umjetnike da podijele svoj podvodni film sa svjetskom publikom Festivala i s festivalskom publikom u Neumu.

Festival htio to ili ne, zbog mora, autora, žirija i publike, drugačiji je od postojećih filmskih festivala, a direktor festivala Ivo Mikulić kaže:

- Prvi redovi festivala namjenjeni su autorima, amaterima, studentima, svima onima koji će uz svoju ideju i želju potvrditi inspiraciju za svoje nove filmove baš na ovom festivalu. Zvijezde Neum Underwater Film Festivala su autori, publika, Neum i Hercegovina.

Uz glavnu projekcijsku večer, i ove godine, 18.kolovoza petak, tjekom prvog dana Neum Underwater Film Festivala prikazuje se i program studentskih i amaterskih filmova (Fest&val). Naredni dan 19.08. održava se filmska radionica na temu kako biti podvodni snimatelj, kako efikasno i sigurno snimati pod vodom.

Podvodni filmovi iz cijelog svijeta

Festival je imao čast ugostiti i prikazati radove autora poput Gareth Bartletta (Grand Prix Mike & Maurice), Mare Milin, Vinko Ćemeraš, Sandra Mađanović, Júlia Girós, Nebojša Vojnović, Clayton Conn (Grand Prix Tiger (Shark) king), Blane Henderson, Lorenzo Moscia, Francesco Cabras...

Ukoliko dopuste vremenske prilike, Neum Underwater Film Festuval će organizirati synchro projekcije u isto vrijeme, na plaži u Neumu. Više informacija o Festivalu i prijavama možete pogledati OVDJE. Ulaz na filmske projekcije Neum Underwater Film Festivala  i filmske radionice je slobodan.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.