3 min. čitanja

Netaknuta priroda Raškog zaljeva zabljesnuti će jedrilicama krstašima  22. do 24. srpnja

Netaknuta priroda Raškog zaljeva zabljesnuti će jedrilicama krstašima  22. do 24. srpnja
Foto: JK Delfin Pula i JK Rudar Raša

PULA – Jedriličarski klub Delfin  Pula i jedriličarski klub Rudar Raša organiziraju regatu Barbanske rivijere i  Trget kup. 22. srpnja jedriličari krstaši iz Hrvatske, Slovenije i šire okupljati će se u netaknutoj prirodi Raškog zaljeva jer dan poslije startaju dvije regate krstaša.

12. Regata Barbanske Rivijere i 4. Trget kup

Organizatori JK Delfin Pula i JK Rudar Raša uz podršku lokalnih uprava Općine Barban, Raša i turističkih zajednica općina, lokalnog poduzetništva i volontera ove godine u Raškom zaljevu planiraju takmičarski jaki jedriličarski happening.

– Čarima Raškog zaljeva, Barbanske Rivijere i Trgeta je teško odoljeti, a pored netaknute prirode u kanalu uvijek ima vjetra pa će naši jedriličari guštati u pravom racing izazovu takmičeći se za najbolji plasman. Najavljeni su nam jedriličari od 11g. do 70g., brzi raceri i performace cruiseri koji će sa randama, genovama, genakerima i spinakerima izvoditi jedriličarski show u Raškom zaljevu – izjavili su organizatori.

Foto: JK Delfin Pula i JK Rudar Raša

Prizorima će uživati i gledatelji koji jedva čekaju ove dvije regate koje se ovdje održavaju samo jedanput godišnje.

Regate se boduju za istarski kup krstaša Argonaut kup (AK), odvijaju u nadležnosti strukovnog jedriličarskog saveza HJS, a jedrilice će se takmičiti u Grupama prema dužini plovila Cruising i Racing te međunarodnom premjeru ORC.

– Svi koji imaju brod na jedra su dobro došli jedriti sa nama i takmičiti se sa sličnim brodovima. Obzirom da potičemo jedrenje kao cjelogodišnju i cjeloživotnu aktivnost jako je važno potaknuti i stare jedrilice da nam se pridruže, a starim jedrilicama je teško takmičiti se u Grupi sa novijim, modernijim krstašima i regatnim jurilicama pa dodatno imamo i grupu Vintage, jedrilice koje su starije od 35 godina –  javljaju organizatori.

Foto: JK Delfin Pula i JK Rudar Raša

Argonaut kup je osmišljen s ciljem poticanja jedrenja na krstašima na nivou Istre, omasovljavanja i širenja kulture jedrenja te razvijanja sportskog takmičarskog duha kod svih generacija.

Zahvaljujemo svim podržavateljima u radu, svim natjecateljima koji dolaze na naše regate, prepoznaju naš entuzijazam, našu strast i osjećaju isto. Posebne zahvale upućujemo našim poduzetnicima koji nas već dugi niz godina podržavaju i bez kojih ovo ne bi bilo moguće organizirati, a to su redom tvrtke: EXPORTDRVO, ROCKWOOL, SAILING360, MMK SYSTEMS, VALFRESCO DIRECT, MERANIA manufaktura keramike, DAGNJA, REKREATIVA 2 Studio za grafičko oblikovanje, KONOBE MARTIN PESCADOR I NANDO, CARLSBERG HRVATSKA, LAGUR FLAG ALBA, ADRINAUT i AGD.

– Jedva čekamo 23.07. jedriti jedne od najljepših regata na Jadranu. Dođite nam sa brodovima, dođite na kopno, slikajte, snimajte i budite dio spektakla punih jedara Raškog zaljeva – poručuju.

Ovim putem klub pozivaju sve ljubitelje jedriličarskog sporta da se prijave OVDJE.

Prijave su otvorene do 20. srpnja 2022. godine.

Od 22.07. družimo se u uvali Blaz, a regata starta 23.07. u 11h.

Jer jedriti se mora!

Foto: JK Delfin Pula i JK Rudar Raša

O JK Delfin:

JK Delfin je sportski klub i neproftna udruga iz Pule koja okuplja jedriličare entuzijaste, djecu i odrasle. Pokretači smo istarskog kupa krstaša 2015. godine s ciljem poticanja suradnje među klubovima i izgradnje identiteta Istre kao regije jedriličara sportaša krstaša.

U 2022. godini rastemo s brojem članova, brojem verificiranih sportaša te brojem i kvalitetom organizacije regata krstaša. Sve regate organiziramo kao manifestacije, a u 2022. godini organiziramo 11 međunarodnih regata. U organizaciji surađujemo s udrugama, poduzetnicima, sponzorima i lokalnim upravama, a 9 regata se organizira  u pulskom arhipelagu. Svaka regata ima svoj poseban identitet te se vrijedi okušati u svakoj. Povezujući sport i kulturu-zabavu pretvaramo regate u zanimljive manifestacije privlačne ne samo jedriličarima već i široj publici. Tako smo krenuli graditi i priču oko regate “Pula pod jedrima”. Cilj našeg kluba je proširiti ljubav prema moru i jedrenju te privuči što veći broj aktivnih članova u klub i povećati broj jedriličara generalno. Jer jedrenje je stil života, kultura življenja za sve generacije i kroz cijelu godinu.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.