1 min. čitanja

NESHVAĆENI UMJETNIK Policija nije obožavatelj šarenog stila ovog Splićanina!

NESHVAĆENI UMJETNIK Policija nije obožavatelj šarenog stila ovog Splićanina!
Foto: MUP

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo podnošenjem prijave protiv 39-godišnjeg muškarca.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je  muškarac u prosincu 2023.godine u dva odvojena događaja na željezničkom kolodvoru u Splitu, na putničkim vagonima u vlasništvu Hrvatskih željeznica, ispisao šarene grafite. Grafiti su bili dimenzija od oko 10 metara. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 1.500,00€

Početkom godine 28. siječnja 2024.godine tijekom noći u dvorištu DVD Split na vatrogasnom vozilu uporabom crnog spreja ispisao grafit. Materijalna šteta na vozilu procijenjena je na  1.500,00 €.
Tijekom veljače 2024.godine na fasadi srednje škole u Splitu uporabom spreja ispisao tri grafita.

Čak šest kaznenih djela počinio je od prosinca 2023.godine do travnja 2024.g.  kada je koristeći sprej oštetio pročelja na šest stambenih zgrada u  Gundulićevoj, Bihačkoj, Starčevičevoj ulici, ulici Ćirila i Metoda  i ulici Domovinskog rata ispisujući grafite različitih boja i nerazumljivog sadržaja.  Materijalna šteta nastala ispisivanjem grafita na fasadama procijenjena je na oko 5.800 eura.

Također, tijekom veljače ove godine oštetio je i parkirani kamion koji je bio parkiran u ulici Put Supavla na način da je koristeći sprej na istom ispisao grafit dužine 5 metara i visine 2 metra.

Foto: MUP

Ukupna materijalna šteta koja je utvrđena do sada kao posljedica kaznenih djela procjenjuje se ukupno na oko 10 tisuća eura.

Protiv 39-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, javlja policija.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.