2 min. čitanja

NEPOTREBNO UPLOVLJAVANJE Neumske vlasti protiv ulaska kruzera u Malostonski zaljev

NEPOTREBNO UPLOVLJAVANJE Neumske vlasti protiv ulaska kruzera u Malostonski zaljev
Foto: Čitatelj

NEUM -  Vlasti u Neumu, jedinom naselju Bosne i Hercegovine na nekoliko kilometara obale Jadrana, oštro su se usprotivile uplovljavanju kruzera Bolette s više od tisuću putnika, navodeći da se time šteti turizmu, okolišu i uzgoju školjaka.

- Cijeneći  Morski HR, rado bi pročitao, a ujedno i zamolio ukoliko ste u mogućnosti da na portalu Morski HR objavite stručni osvrt nakon ponovnog uplovljavanja kruzera  m/v „Bolette“ u Neumski zaljev budući da u krugovima BH-a javnosti imamo dosta različitih informacija o „pravu ili zabrani“ uplovljavanja brodova u Neumski zaljev - stoji u upitu našeg čitatelja.

Kruzeru Bolette ovo nije prvi put da se ispod Pelješkog mosta ugurao u taj potpuno zatvoreni dio mora, jer je to učinio i prošle godine.

- Mi se kao lokalna zajednica protivimo uplovljavanju ovakvih brodova te ćemo od nadležnih tražiti rješenje da se ovakve situacije više ne ponavljaju. Neum od ovakvih uplovljavanja nema koristi, samo štetu za akvatorij koja nije zanemariva. Nejasno je zašto vlasti na razini države dopuštaju uplovljavanje takvim brodovima u ovaj zaljev koji nema ni pristanište, pa putnici čamcima s polovice akvatorija dolaze do obale. Mi smo na Općinskom vijeću donijeli zaključak da dopuštamo uplovljavanje brodova do 15 metara - rekao je načelnik Neuma Dragan Jurković.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NEUM Izlazak na more susjeda - Između želja i stvarnosti
Dok nije izgrađen Pelješki most, Hrvati su uglavnom u Neum stizali iz dva razloga; 1. jer su morali, pošto je to bio jedini put koji je spajao jug s ostatkom Hrvatske i 2. jer je tamo pred dva desetljeća bilo kudikamo jeftinije kupovati. Oni treći su uglavnom ljudi
NEUM 2 Suživot s kreativnim kaosom
Mnogi će ovaj bosanskohercegovački izlaz na more razumjeti i kao izlaz iz klasičnog hrvatskog zakonodavnog okvira. On to de facto i jest, iako de iure BiH ima doslovno prepisane dijelove hrvatskog zakonodavstva što se tiče sigurnosti plovidbe i još nekih ekoloških standarda. No je li tako u p…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.