2 min. čitanja

Neotkrivena Hrvatska - The Times predlaže pet destinacija

Neotkrivena Hrvatska - The Times predlaže pet destinacija
Foto: TZ Općine Lumbarda

HRVATSKA - Vrsar, Mljet, Lumbarda, Drvenik Veli, Drvenik Mali, Rastoke - mjesta su koja The Times preporuča posjetiti, jer - Dubrovnik, Rovinj, Hvar i i Split su lijepi, ali Hrvatska nudi mnogo više!

- Dubrovnik i Split su lijepi, ali Hrvatska nudi više. Ulaskom u Schengen i uvođenjem eura, 2023. mogla bi biti godina u kojoj ćemo istraživati manje poznata mjesta u Hrvatskoj - piše svjetski poznati medij.

Među top pet 'skrivenih bisera' izdvojili su Vrsar za koji pišu da ga je u 18. stoljeću Casanova posjetio dva puta. Naglasili su prirodne ljepote i znamenitosti te predlažu izlet brodom do Limskog kanala, kupanje u špilji i uživanje u kamenicama i dagnjama.

Nakon Vrsara, The Times je izdvojio Rastoke, za koje navodi da su izvrsna destinacija za dan u prirodi. Na Mljetu predlažu obilazak maslinika te odlazak do "plaža koje posebno vole lokalci". Ne treba propustiti niti uživanje u hladnom, osvježavajućem piću uz prekrasan pogled.

Na listi su se također našli Drvenik Veli i Drvenik Mali gdje posebno ističu čisto more te Lumbarda na Korčuli koju nazivaju ugodnim prijateljskim mjestom. Spominju i da se Lumbarda ističe odličnim vinom.

- To je jedino mjesto na otoku, pa čak i na cijelom svijetu, gdje se radi vino od hrvatske autohtone sorte grk, jedne od najboljih i najslabije poznatih sorti koje Hrvatska nudi - piše The Times.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Britanski The Times preporuča posjet nacionalnim parkovima Kornati i Brijuni | | Morski HR
Ugledni britanski The Times objavio je popis 25 europskih nacionalnih parkova koje je vrijedno posjetiti ovog ljeta zbog njihove ljepote i smještajne ponude, a svoje su mjesto na popisu našla i dva
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.