1 min. čitanja

Nemojte da vam se ovo dogodi! Riječanka pomislila kako je dobila 450 tisuća eura, no dobro su je nasamarili

Nemojte da vam se ovo dogodi! Riječanka pomislila kako je dobila 450 tisuća eura, no dobro su je nasamarili
Foto:Pexels

RIJEKA - Veselje nam nekad može pomutiti razum. Ovo je svakako istina u slučaju 41-godišnje Riječanke koju je nepoznata osoba "stručno" prevarila.

Oštećenoj se u svibnju javila nepoznata osoba s informacijom kako je iz Njemačke i kako joj ostavlja 450 tisuća eura. Iako je samo po sebi nevjerojatno da uopće možete pomisliti kako bi vam netko iz vedra neba ostavio toliko novaca, ova je Riječanka vjerovala toliko snažno da je pristala platiti razno razne troškove koji su trebali prethoditi obećanim fantomskim eurima, navodi Riportal.

- Od srpnja do sredine rujna oštećena je tako naivno uplatila oko 4200 eura za troškove prijepisa, vođenje bankovnih računa i ostale "nužne" stvari prilikom nasljeđivanja tolikog novca. No, nakon što ju je nepoznata osoba tražila dodatan novac, shvatila je da je prevarena i događaj je prijavila policiji, rekli su iz PU primorsko-goranske.

Kako ne biste postali žrtva ovakve ili sličnih prijevara nikada ne šaljite podatke bankovne kartice ili osobne podatke nepoznatim osobama, provjeravajte adrese pošiljatelja elektroničke pošte i svakako provjerite postoji li pravna ili fizička osoba koja vam se obraća.

I naravno, ne postoji ni jedan logičan zdravorazumski razlog da vam netko potpuno nepoznat daruje ogroman novčani iznos. Stoga, razmislite dvaput i u slučaju bilo kakvog sličnog susreta s prevarantima kontaktirajte policiju.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.