2 min. čitanja

Nazire se trasa novljanske zaobilaznice

Nazire se trasa novljanske zaobilaznice
Foto: TZ Novog Vinodolskog

NOVI VINODOLSKI - Izgradnjom nove prometnice grad će 'prodisati', posebice se to odnosi na ljetni period. Zaobilaznica će biti duga gotovo deset kilometara.

Dio trase je prokrčen, u manjem dijelu u Novljanskom polju, a gotovo kompletno na potezu od Novog do Povila.

Nema sumnje da će Novi, podijeljen Jadranskom magistralom na dva dijela i ljeti pritisnut s 20 tisuća vozila, prodisati nakon izgradnje nove prometnice. Zaobilaznica će biti duga gotovo deset kilometara. Na trasu buduće autoceste Križišće - Žuta Lokva otpada dvije trećine trase, dok trećinu čine spojne ceste na Jadransku magistralu.

Zaobilaznica će se preko čvora Crikvenica - Selce odvajati od Jadranske magistrale kod današnjeg skretanje za Bribir. Potom ulazi u tunel Zagori dužine 800 metara. Iz tunela se izbija na Novljansko polje i penje na vijadukt Ričina nešto duži od kilometra. Zaobilaznica prolazi zaleđem Novog i vraća se na Jadransku magistralu na vrhu Povila, piše Tunera info.

Na svečanoj sjednici povodom dana Novog Vinodolskog ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković kao ključni projekt u razvoju Novog naveli su upravo novljansku zaobilaznicu.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Omiška obilaznica trebala bi biti otvorena početkom turističke sezone 2023.
Trenutačno, jedan od najzahtjevnijih i najatraktivnijih građevinskih zahvata u zemlji je gradnja mosta u kanjonu Cetine iznad Omiša. 150 metara dug most dio je omiške obilaznice koja bi trebala biti otvorena za promet do početka iduće turističke sezone. Već su montirane dvije trećine mosta, tuneli…

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.