2 min. čitanja

Navala divljih kampista na Jadran, u Istri se tuširaju vodom – s groblja

Navala divljih kampista na Jadran, u Istri se tuširaju vodom – s groblja
Foto: Pixabay/Ilustracija

Nakon prošlogodišnje pandemijske mršave sezone, ovogodišnji turistički rezultati iznenadili su mnoge. No nisu to jedina iznenađenja koja su nam pristigla s velikim brojem turista. U uvijek uspješnoj Istri muku muče s divljim kampistima koji umjesto u kampovima, borave gdje god im padne na pamet.

Divljih kampista uvijek je bilo i biti će. No jedno je prespavati noć-dvije na parkiralištu, a drugo je tuširanje na groblju. To se upravo događalo u zaleđu Opatije, pokraj groblja u Veprincu, piše Novi list.

Prema riječima predsjednice Mjesnog odbora Veprinac-Učka Zorice Sergo kampisti su na parkiralište groblja počeli pristizati krajem srpnja. Iako ih je komunalni redar u nekoliko navrata rastjerao, divlji kampisti se ne daju. Neki od njih čak su se tuširali vodom iz slavine s groblja, kuhaju na zidiću, a okolna šuma služi im kao toalet. Mahom je, kaže, riječ o mladim ljudima, većinom iz Austrije i Njemačke.

Čelnici Mjesnog odbora rekli su da su za opciju kampiranja pokraj groblja u Veprincu saznali preko web stranice.

– Stranica ih putem GPS-a navodi na tu lokaciju. Lijepo je sve opisano: parking za besplatno noćenje autokampera! Piše da postoji voda, posuda za smeće… a ocjene su super?! Neki su rekli da su bili i tri noći, da je mirno i da je blizu groblja, ali da to nije problem. Rekla sam im da napišu na toj web stranici da tu nije dopušteno kampiranje i jedan od njih je to i učinio – kazala je Sergo.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Divlji kampisti okupirali su i Pulu, piše Glas Istre, pa su redari i policija jučer ujutro krenuli u akciju. Komunalni redari Grada Pule, zajedno s djelatnicima Državnog inspektorata i MUP-a od jučer ujutro provode organiziranu akciju nadzora zabrane kampiranja izvan kampova i prostora određenih za kampiranje izvan kampova.

Evidentirali su čak 16 slučajeva ilegalnog kampiranja, od čega ih je 6 bilo na pulskoj rivi, 7 slučajeva evidentirano je u bivšem kampu Valovine, 2 slučaja u Gortanovoj ulici i 1 slučaj u Ulici Bože Gumpca. Inače, kazna za ilegalno kampiranje iznosi 1.000 kuna.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.