1 min. čitanja

S nasukanog katamarana spašavali obitelj iz Amerike, samo jedno dijete imalo prsluk: "Prvi put sam odaslala 'pan-pan!"

S nasukanog katamarana spašavali obitelj iz Amerike, samo jedno dijete imalo prsluk: "Prvi put sam odaslala 'pan-pan!"
Foto: 24 sata / Čitatelji

U snažnom nevremenu koje je u subotu u kasnim poslijepodnevnim zahvatilo područje Šolte i Brača nasukao se katamaran, zabili su se u stijene otoka Brača. Kako doznaje 24sata od ekipe koja je spašavala posadu, jedrilica se nasukala u Splitskim vratima. Samo zahvaljujući posadi drugog broda izbjegnuta je veća tragedija. Riječ je o peteročlanoj obitelji iz Amerike.

- Gosti su dobro, pod ogromnim su stresom, ali svi su živi. Doslovno su plivali na ogromnim valovima držeći se samo za pedal. Bio im je prvi dan godišnjeg. Sve stvari su im potonule. Samo najmlađe dijete imalo je prsluk za spašavanje. Baš je bilo gadno. Nisu se popeli na obalu, skočili su s broda i plivali, a skiper je ostao na brodu koji je tonuo bez da im je dobacio prsluke. Očito ga je uhvatila panika – kažu nam moreplovci koji su se našli na mjestu havarije.

Poslali su i snimku iz Maslinice na Šolti gdje su u samoj luci na brodu mjerili brzinu vjetra od gotovo 62 čvora, odnosno preko 110 kilometara na sat.

Kako 24 sata doznaje,  Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture upoznato je sa slučajem, no, kako kažu, nije bilo potrebe za njihovom intervencijom. Više službenih informacija o svemu nisu nam znali reći. Goste iz Amerike preuzela je Lučka kapetanija.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.