2 min. čitanja

Nastavlja se potraga za švicarskim speleoroniocem koji je nestao prije mjesec dana

Nastavlja se potraga za švicarskim speleoroniocem koji je nestao prije mjesec dana
Foto: HGSS

Gotovo mjesec dana prošlo je od nestanka jednog od najpoznatijih svjetskih speleoronioca, 48-godišnjeg Švicarca, Rolanda Zbindena. On je 23. kolovoza nestao u Podvelebitskom kanalu, nakon što je zaronio u špilju Zečica, na području mjesta Modrič.

Od 16. do 19. rujna 2022.g. ponovno se tragalo za nestalim speleoroniocem u području vrulje Zečica, izvjestila je Hrvatska gorsla služba spašavanja.  

Foto: HGSS

Obilna kiša na neko vrijeme zaustavila potragu

- Speleoronioci su pretražili točke od interesa u otvorenim vodama i vrulju Zečica. Nastavno na prethodne zarone u vrulji, uspješno je pretražen jedan segment i odrađena priprema za naredne zarone u speleološkom objektu.

Nažalost, zbog intenzivnih i obilnih količina oborina između dva speleološka urona, u podzemlju se aktivirao izboj vode iz vrulje te su zaustavljeni daljnji uroni dok se situacija ne stabilizira kako po pitanju toka tako i po pitanju vidljivosti u samom objektu.

Izvan vrulje, ciljano se pretraživalo točke, koje su naknadnom analizom podataka prikupljenih vojnom ronilicom “Remus“, utvrđene za provjeru u dubljem dijelu Velebitskog kanala.

Opsežna priprema koja je napravljena pojednostaviti će nastavak potrage u vrulji, zbog čega će se naredni tjedan potraga nastaviti ovisno o vremenskim prilikama te izboju vode iz vrulje - izvijestili su iz HGSS-a.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

DOZNAJEMO DETALJE Potraga za nestalim švicarskim roniocem do sad nije dala rezultata
STARIGRAD/PAKLENICA - Intenzivna potraga za švicarskim speleoroniocem koji je nestao 23. kolovoza na predjelu mjesta Modrič kod špilje Zečica, dok je ronio u podvodnoj špilji, zasad nije dala nikakve rezultate. Ronioci Državne intervencijske postrojbe su se povukli, a kako doznajemo, u četvrtak će k…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.