1 min. čitanja

Nasred gradske plaže ženu ugrizla zmija: “Bilo je jako puno krvi, noga mi je užasno otekla!”

Nasred gradske plaže ženu ugrizla zmija: “Bilo je jako puno krvi, noga mi je užasno otekla!”
Foto: Pexels

SPLIT – Odlazak na plažu prošlog tjedna jedna Rumunjka sa splitskom adresom neće tako skoro zaboraviti. Naime, otišla se okupati na Žnjan, a nije mogla ni pomisliti da se samo nekoliko metara od mora nalazi zmija. Dogodilo se to u neposrednoj blizini tamošnjeg kafića.

– Sunčala sam se a onda mi je zazvonio mobitel i odlučila sam se povući u hladovinu obližnjeg stabla. Pričala sam, a onda sam samo odjednom osjetila jaku bol. Kad sam pogledala nogu vidjela sam zmiju koja bježi u obližnji grm – govori za Dalmaciju Danas Monika koja već neko vrijeme i radi u Splitu.

– Bilo je jako puno krvi. Ispostavilo se da me je zmija ugrizla ravno u venu. Tada me od adrenalina nije ništa boljelo. Uspjela sam ući u auto i odvesti se u bolnicu.

Nakon pregleda, doktor mi je rekao da se ne radi o otrovnoj zmiji nakon čega mi je laknulo. Problem je što me zmija ugrizla ravno u žilu i zbog čega je bilo tako puno krvi. Također mi je dezinficirao ranu pošto zmijini zubi mogu biti puni bakterija – priča simpatična Rumunjka, posebno pohvaljujući ljubaznost i profesionalnost liječničkog osoblja u splitskoj bolnici.

Iako se nije radilo o otrovnici, uslijedilo je veliko oticanje noge

– Danima nisam mogla stati na nogu. Noga mi je bila duplo veća od normalne veličine. Moram kazati da je sve to vrijeme vraški boljelo. Evo sad, desetak dana nakon ugriza, konačno dolazim sebi i mogu se vratiti svojim redovnim obvezama – govori Monika.

Liječnici nisu uspjeli po ugrizu zaključiti o kojoj vrsti zmije se radi, no u svakom slučaju, i ovaj događaj nam govori da opreza nikada nije dosta, pa čak ni popularnoj gradskoj plaži.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.