1 min. čitanja

Napreduju radovi na uklanjanju štandova sa splitskog Pazara

Napreduju radovi na uklanjanju štandova sa splitskog Pazara
Foto: Facebook/Grad Split

SPLIT – Kako je splitska gradska vlast ranije i najavila, počelo je uklanjanje štandova u Hrvojevoj ulici, neposredno uz istočne zidine Dioklecijanove palače. Tema je to koja već neko vrijeme izaziva prijepore u gradu pod Marjanom, a kulminirala je burnim prosvjedom prošli mjesec ispred zgrade gradske uprave, nakon kojeg je uhićena jedna osoba.

Podno istočnih zidina Dioklecijanove palače uskoro više neće biti niti jednog od stotinjak montažnih konstrukcija na kojima se godinama prodavala odjeća i suveniri. Tvrtka Parkovi i nasadi marljivo radi na uklanjanju stotinjak štandova s lokacije kojoj se, prema riječima prvog čovjeka Splita, želi vratiti živost i pravi mediteranski štih. O tome se gradska vlast pohvalila i na službenoj Facebook stranici.

Foto: Facebook/Grad Split

Podsjetimo, odlukom gradske uprave dosad su smanjene cijene zakupcima koji na bancima trguju voćem i povrćem, najatraktivnije lokacije na Pazaru dobile su nove ugovore, a plan je da se manje atraktivna mjesta ponovno stave u funkciju.

Što se tiče južnog dijela Pazara i Hrvojeve ulice, u ožujku bi se trebala održati licitacija, za koju je objavljen javni poziv, a iz grada poručuju da u tom postupku neće biti privilegiranih. Iako splitski Pazar, u koji nije ulagano godinama, vapi za obnovom, najava njegove modernizacije izazvala je pravu pobunu i salvu uvreda na račun gradske vlasti od strane dosadašnjih zakupaca.

Dio njih prijetio je da se nikada neće maknuti iz Hrvojeve ulice, no čini se da u ovoj priči zadnju riječ ipak ima gradska uprava.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Žestoka svađa između članova Udruge Stari pazar i zamjenika splitskog gradonačelnika – Stigla i policija
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.