2 min. čitanja

Napreduje izgradnja Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci

Napreduje izgradnja Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci
Foto: DNŽ

VELA LUKA – Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima svratio je  u radni posjet Veloj Luci. Riječ je o općini u kojoj se provode, ali i planiraju brojni projekti od velike važnosti za tu županiju, među kojima je izgradnja Pomorsko-putničkog terminala vrijednog 91 milijun kuna.

– Ovo je samo jedan u nizu lučkih projekata na kojima radi naša županija, naravno u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. Završena je rekonstrukcija rive u Donjem Čelu, kao i Puntin u Korčuli, a radovi u Trpnju pri samom su kraju. Pred nama je skori početak radova na luci Polačište te u Ublima – rekao je Nikola Dobroslavić te istaknuo važnost izgradnje terminala u Veloj Luci za otok Korčulu, ali i cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju.

Foto: DNŽ

– Završetkom ovog projekta riješit će se i pitanje prometa u središtu Vele Luke, ali i omogućiti uplovljavanje većih brodova i trajekata što će uvelike doprinijeti povezanosti na ovom dijelu otoka – kazao je.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka Boris Žuvela naglasio je da radovi na izgradnji terminala napreduju sukladno dinamici.

Foto: DNŽ

– Poslužilo nas je vrijeme i zadovoljni smo napretkom. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja studenog ove godine. Zahvaljujem Dubrovačko-neretvanskoj županiji i resornom ministarstvu na podršci u realizaciji ovog projekta od velike važnosti za Velu Luku – naglasio je ravnatelj Žuvela.

U sklopu radnog posjeta župan Dobroslavić sa suradnicima održao je radne sastanke u Domu zdravlja dr. Ante Franulovića i Specijalnoj bolnici Kalos na kojima je istaknuta važnost dobre suradnje i ulaganja u zdravstvo, a održan je i sastanak s načelnicom Vele Luke Katarinom Gugić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Potpisan ugovor o radovima na izgradnji Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.