2 min. čitanja

Nakon prijave ilegalne gradnje na plaži u Turnju, temelji ekspresno izvađeni i plaža se sanira

Nakon prijave ilegalne gradnje na plaži u Turnju, temelji ekspresno izvađeni i plaža se sanira
Lijevo: Temelji za objekt koji nema nikakve dozvole za gradnju - Desno: Radnici nakon prijave saniraju temelje i vraćaju sve u prvobitno stanje - Foto: Jure Zubčić

TURANJ - Zadarski SDP-ovci ne odustaju u nakani da razotkriju priču koja stoji iza nasipanja plaže u Turnju i, prema svemu sudeći, mutnim poslovima oko gradnje objekta za kojeg su već postavljeni temelji.

Nakon što je na aktualnom satu zadarske Županijske skupštine SDP-ova vijećnica Vedrana Mišković kazala da je Općina Sveti Filip Jakov kao investitor, na plaži koja se nasipava, unutar područja pomorskog dobra napravila temelje za kafić, oglasio se i Jure Zubčić, koji je radove prijavio građevinskoj inspekciji i Lučkoj kapetaniji.

Foto: Jure Zubčić

Zubčić tvrdi da je gradilište nema građevinsku ploču s informacijama o projektu, dozvoli i investitoru, a na svom Facebook profilu sinoć je objavio da investitor već sanira gradilište.

- Uputili smo prijavu građevinskoj inspekciji i Lučkoj kapetaniji! Gradilište je bilo, a i dalje je, bez građevinske ploče i informacijama o projektu, dozvoli i investitoru. Već danas investitor sanira gradilište i ovo je pobjeda stanovnika Turnja. Ovo je dokaz  da ćemo se, kako smo i naglasili, boriti za svaki pedalj pomorskog dobra. Ovo je dokaz svim lokalnim HDZ-ovim moćnicima koji su mislili da mogu što hoće jer su okupirali institucije. Pored nas ne mogu! Motrimo zakonitost svakog postupka kao i interes javnosti. Ovakva okupacija institucija i javnog dobra zahtjeva otpor i zaštitu građana. Zato smo tu! - piše Zubčić.

Kako smo već pisali, Općina Sv. Filip i Jakov u naselju Turanj gradi kafić na plaži, no čini se da je to u suprotnosti sa prostornim planom.

Zubčić se pak jutros pohvalio rezultatima intervencije podijelivši fotografiju na kojoj se vidi da su temelji gradilišta izvađeni, a radnici vraćaju plažu u prvotno stanje.

- Temelji izvađeni, gradnja zaustavljena! - poručuje Zubčić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Općina Sv. Filip i Jakov u Turnju radi temelje za kafić na pomorskom dobru? Zadarski župan: “Provjerit ćemo...”
Na aktualnom satu zadarske Županijske skupštine SDP-ova vijećnica Vedrana Mišković osvrnula se između ostalog na plažu Morovićka u Turnju. Kaže da je Općina Sveti Filip Jakov kao investitor, na plaži koja se nasipava, unutar područja pomorskog dobra napravila temelje za kafić. - Tu vidim na…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.